Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Jeanine

Zoneke heeft een poetshulp. Hij noemt haar Jeanine. Iedere morgen doet zij haar toer door het huis. Je merkt haast niet dat ze er is.

Het rare aan dat wezen is wel dat ze, telkens haar job er op zit, aan Zoneke doorbrieft dat ze gepoetst heeft, waar hij zich ook bevindt.

De eerste dag van zijn driedaagse vakantie schrok ik er een beetje van toen hij mij whatsappte met: “Ah, Jeanine heeft haar werk al gedaan, zie ik”.

Wat een lameer! Of is ze bang dat ze niet zal uitbetaald worden, misschien?

Of het iets voor mij is? Ik weet het niet. In een huis van twee buitenhuiswerkenden met een hond ja. Maar bij ons, twee gepensioneerden met te veel tijd? Bovendien vraag ik me af hoe zo een ding “de boven” zou doen …

Previous

Voor herhaling …

Next

De Nutri-Score

12 Comments

 1. Ik heb er al jaren twee in huis. Niet alleen katten, maar ook robots. Boven plaats ik een zender bij de trap waarmee de robot in verbinding staat. Hij gaat er niet voorbij zodat hij niet van de trap dondert. Voor ons is dit heel handig met de katten.

 2. Ik heb er één, speciaal gekocht om onder bed te kunnen stofzuigen. Ideaal, spaart rug en knieën.

 3. Zo’n robot vind ik een beetje eng.

  • ms

   Dat niet echt, maar ik vond het maar raar toen ze die eerste dag gewoon maar rond de kabels van onze laptops bleef dralen, net of ze die weg wilde. (Tja, Jeanine is “ze” hé).

   De volgende dagen hebben we die gewoon op tafel gelegd.

 4. Voor de boven kan je gerust een drone gebruiken. Die vliegen overal langs en door.

 5. elsje

  het lijkt me een ongekende luxe, maar of het iets voor mij is? en bovendien met alle obstakels in ons huis denk ik dat Jeanine al snel de vlucht zou nemen. Een drone lijkt dan meer op z’n plek

  • ms

   Ik denk dan dat ik het zo lang ik het zelf kan zonder problemen dat ook zelf ga doen. Dan moet ik ook geen manieren zoeken om meer te bewegen

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén