Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wel verdraaid!

Een dag nadat we lezen dat de Colruyt iets gaat ondernemen tegen de mensen die hele vrachten kortingsbonnen inleveren en zo gunstige koopjes voor anderen hun neus wegkapen1 -en dat willen doen door maar maximum 5 bonnen2 per product toe te laten, wat ik nog altijd niet haal- lezen we nu dat Okra kortingen via app “Sociale discriminatie3” noemt.

En nu ben ik echt wel in mijn Q gebeten! Want ik héb die app, ik ben 55-plus en ik vind/vond dat je mee moet gaan met de tijd, niet je gaan verstoppen achter het jaar waarin je geboren bent. “Ik ben een digibeet” zeggen ze dan, net of het een aandoening is maar dat is het niet. Het is een ontkennen van een vooruitgang die je toch niet kan stoppen.

Moet ik naar Okra of andere gelijke kansen organisatie stappen omdat ik, door iets dat in mijzelf huist, nooit kan profiteren van de solden omdat ik niet graag tussen een grote mensenmassa sta of een hekel heb aan dringen en duwen en trekken? Neen toch! Dat is mijn probleem. Gelukkig ben ik geen vragende partij.

En die app van Lidl? Ik ga daarvoor niet méér naar Lidl lopen, maar ik houd wel in het oog of er geen bon is voor iets dat ik er wél koop.

____________________
1 Het Laatste Nieuws
2 Het Nieuwsblad
3 Het Nieuwsblad

Previous

Ontmoeting van geel met wit

Next

Als ik accenten ga typen

9 Comments

 1. Digitale discriminatie? Er zijn zeker mensen die niet meekunnen maar ik ken er ook die gewoon niet mee willen …

 2. Ik weet niet, ik heb geen apps en ook geen kortingbonnen. Het is de moeite niet waard voor 1 persoon.
  Met de niet-internetters heb ik niet altijd meelij, vaak hebben ze (klein-)kinderen die alles voor ze doen. Ik zie het bij de senioren waar ik kom.
  Ook de winkeliers hoeven niet te klagen, dan moeten ze maar verder nadenken voor ze met acties beginnen.

  • ms

   Ieder doet wat hij/zij wil. Maar je hebt van die mensen die alles willen.

   Ik vind het feit dat je de kassabonnen digitaal krijgt zeker een stap in de goeie richting al krijg je ze momenteel nog eens afgedrukt ook.

 3. M.

  Een smartphone van 1000 euro aanschaffen voor wat kortingsbonnen. Het is een goedkopere keten waardig. En daar gaat het hem om. Dat je moet investeren in iets voor je zelfs maar korting krijgt. Dit heeft niets met leeftijd te maken. Ik ben in de 40 maar bezit (uit principe) geen smartphone. Waarom moet ik dan kortingen mislopen? Dit is gewoon niet eerlijk. Punt.

 4. Iemand heeft me vandaag attent gemaakt op die app van de lidl. Die zal ik downloaden en gebruiken. Ook ik ga mee met mijn tijd in dit digitale tijdperk.

 5. elsje

  als je nu nog zegt niet mee te kunnen gaan of te willen gaan met de digitale wereld die loopt echt achter de feiten aan. Niet zielig doen als je zestig plus bent toch ?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén