Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Center Parcs opgedeeld

We hebben zelf de knoop doorgehakt, de Center Parcs knoop die hier al een paar dagen, dan wel niet de dagen vergalde, maar die toch voor zekere onrust zorgde.

We hadden al geprobeerd om die vakantie van de Eifel naar Peer te verzetten, om in eigen land te blijven, maar dat ging niet zo vlot als gewenst en liep met een sisser af omdat we de telefoon aflegden en beslisten om het maar op zijn beloop te laten en te zien wat er gebeurde.

Wat gebeurde er? Ik las over Center Parcs die de grote groepen ging spreiden over meerdere huisjes. Luc las over negatieve coronatesten die vereist zijn voor Duitsland, die maar maximaal twee dagen oud mogen zijn en over België waar dat nooit op twee dagen tijd geregeld raakt.

We zetten de voet in de pla.

Het verschil tussen het opzeggen van het in België geboekte gedeelte en het opzeggen van het in Duitsland geboekte gedeelte?

Voor de Belgische boeking heeft Luc een uur aan de telefoon gehangen: wachttijden, misverstanden, foute informatie en niet begrijpen van de situatie tijdens meerdere telefoontjes. De laatste persoon die we aan de telefoon hadden begreep het eerst ook niet zo goed, maar na wat meer uitleg kwam het in orde. De boeking werd geannuleerd en binnen 4 à 6 weken mogen we de voucher per e-mail verwachten.

Voor de Duitse boeking kon ik een whatsapp zenden. Ik stuurde: “Volgens Belgische reservatie moet ik deze boeking via Duitsland annuleren. Kan ik deze boeking opzeggen en een voucher krijgen?” Antwoord: “Deze boeking is nu geannuleerd met voucher, duurt ca. 4 weken”.

Dat was maandag. En wat lezen we gisteren in de gazetten? Vakantieparken zitten bomvol1 en wat als je toch gaat2.

Zijn wij weer blij dat we doorgebeten hebben …

1 Het Nieuwsblad
2 Het Nieuwsblad

Previous

Voor de onderkruipers

Next

De mishandelde deur

11 Comments

 1. Ik begrijp dit ook niet. Ook hier gaat de verhuur in de parken nog steeds gewoon door. Er zitten echt veel toeristen, weliswaar meest uit eigen land, maar toch vind ik dit nu niet kunnen. Ze gaan hier naar supermarkten en zo wordt het ook weer gevaarlijker. Nu moet iedereen toch echt het verstand hebben om thuis te blijven.

  • ms

   Wij wilden het al op zijn beloop laten toen het zo de mist in ging bij dat eerste telefoontje, dus dat geld laten vallen en gewoon niet gaan.

   Nu denk ik eigenlijk dat het moeilijk maken om te annuleren een poging is om te verhinderen dat je afzegt.

   Volgens mij spelen op de achtergrond zaken die echt niks met de gezondheid te maken hebben.

   En als de mensen zélf nu eens hun verstand gebruikten, maar neen. Ik ga er van uit dat al diegenen die toch op vakantie vertrekken denken dat een ander maar moet thuisblijven.

   Het zit trouwens in Drongengoed ook fout. Gisteren las Luc voor dat er zoveel wandelaars zijn en dat ze hun auto’s maar overal -ook in het bos- parkeren. Dat hebben wij tenminste gehad, dat pakken ze ons niet meer af en gelukkig waren er toen niet al te veel wandelaars.

   • Dat klopt, hoorde ik ook van het Drongengoed. Iedereen wil nu naar natuurgebied en bossen. Het is me wat… Ik doe straks een poging om te gaan wandelen op het strand. De zon schijnt en in de ochtend komt er meestal niet veel volk buiten. Ik moet hen voor zijn…

 2. Het beste is nu om alle drukte te vermijden. Of die nieuwe maatregelen een weerslag zullen hebben op centerparken enz. weet ik niet. Da’s afwachten. Ik leef nog steeds in mijn bubbel en zal er niet te vlug uitkomen.

  • ms

   Voilà. Alleen, wij hebben geen bubbel. We zien niemand, spreken niemand, zitten afgezonderd en … later meer.

 3. elsje

  Jammer maar iets leuks plannen zit er voorlopig niet in. Heb medelijden met de medewerkers van de servicekanalen van de diverse boekingskantoren. Die weten s morgens vaak niet wat s avonds de veranderende regels zijn.
  Hoe kun je dan de klanten die, begrijpelijk, gefrustreerd bellen met hun vragen.

  Jammer jammer jammer de crisis brengt ons in heel vervelend vaarwater.

  • ms

   Wij doen niks, wij hebben niks en we zijn content.

   Maar nu ze mijnen ballon gaan kapot steken met een reglement dat er gewoon is om reglement te zijn word ik enorm kwaad om niet te zeggen: “woest”.

 4. Veel gedoe, ik zie het voor me.
  Ik heb niets anders gepland dan een muziekoptreden op 15 december in de schouwburg en hoop dat het doorgaat. De zaal is vrij groot dus reken ik er op. Eventueel een paar stoelen van elkaar af zitten is niet erg.

  • ms

   Wij hebben nog wel een paar vakanties geboekt … ergens in de toekomst, maar die kunnen we nog afzeggen met de annulatiemogelijkheid van den boekingpuntkom.

   Voorlopig geen Center Parcs meer. Als die vouchers komen zullen we nog wel zien wat we er gaan mee doen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén