Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De midweek in het water

We hadden een midweek Center Parcs geboekt, volgende week maandag tot vrijdag. Tot eergisteren noen zagen we het nog compleet zitten en bereidde ik al een log voor waarin ik zei dat we waren vertrokken met in ons valies:

 • Het kloek besluit dat we onze vakantie niet gingen laten vergallen door vieze beestjes.
 • De wetenschap dat ieder in zijn eigen huisje woont, slaapt en eet.
 • De hoop dat ons vertrouwen in viroloog Marc Van Ranst1 en ons betrouwen op ons gezond verstand niet beschaamd wordt moesten we gaan zwemmen.
 • Het idee dat we mits in acht name van enige voorzichtigheid misschien ook een avondje uit eten konden.
 • De overtuiging dat een paar dagen bos wandelen niet bepaald nefast is.

Donderdag middag kwam de twijfel en wel omdat je ook daar weer afhangt van de goede wil van anderen en we momenteel nogal veel domme mensen opmerken. Dom in de mate dat ze geen afstand houden, in een winkelgang recht op je aflopen en haast in je gezicht ademen … afin -dachten we- dat zouden ze in zo een park ook wel doen.

Donderdagavond kwam de zekerheid. Als de scholen dicht gingen zouden alle jonge gasten wel eens kunnen afzakken naar dat park aangezien alle Limburgse zwembaden dicht gingen. Ik zou zondag afmelden … je weet maar nooit dat ze nog zouden gaan sluiten en als de beslissing van hen komt in plaats van van ons maakt dat toch wel een verschil.

Ze sloten! Vrijdagmorgen belde Luc zelf naar de instantie die hem meldde dat Erperheide ook dicht ging, waarop ik met henzelf contact opnam en het bevestigd kreeg. Gelukkig had Luc dat opgezocht nog voor het in het nieuws2 kwam, zodoende kon ik hen nog bereiken. Binnen enkele dagen zullen we meer informatie krijgen om het verdere verloop te bekijken.

We moeten dus niet meer bang zijn dat we naar huis zouden komen met vieze beesten, van welke soort of ondersoort dan ook3.

1 Radio2 – url: https://radio2.be/de-inspecteur/coronavirus-wat-met-een-bezoek-aan-een-subtropisch-zwembad-en-is-cashgeld
2 Het Laatste Nieuws
3 Het Nieuwsblad

Previous

Virustransportsysteem

Next

Het loflied van …

14 Comments

 1. Alles gaat nu zowat op slot. Ik heb een weekend Maastricht met mijn dochter geboekt het eerste weekend van april. Ik vrees dat het ook niet zal doorgaan…

  • ms

   Neen, dat ziet er ook niet naar uit. Kan je nog gratis afzeggen of verzetten?

   Ik begin zelfs te denken dat onze meivakantie nog te vroeg zal vallen. Daarom boek ik altijd met opzegmogelijkheid. Tegen 22 april zullen we wel iets meer weten, hoop ik.

   Maar liever uitstel en/of afstel dan nooit meer.

 2. Het is maar goed dat ook die parken dichtgaan. Anders hebben andere maatregelen ook geen zin. Wij zien ons weekendje om 33 jaar huwelijk te vieren ook onderuit gaan. ?

  • ms

   Daarom ook dat wij zelf besloten dat het er voor ons op zat toen de scholen gingen sluiten. Zo een park openhouden is dan gewoon het probleem verschuiven.

   Dan nog naar zo een park gaan is het gewoon gaan zoeken. Blijkbaar hebben ze dat bij Center Parcs ook zo gezien.

   Kan je ook nog annuleren of omboeken? Of hebben ze zelf opgezegd?

 3. Wat me opvalt zijn de kakkerlakken, getverderrie, wat een smeerboel.
  Alles gaat op slot, het is niet anders.
  Nieuwe ooglenzen waarvoor de eerste operatie op 25 maart is gepland, kan ik vermoedelijk op mijn buik schrijven.

  • ms

   Die kakkerlakken hebben ze -volgens hun zeggen- zelf uitgezet, maar dat is dan weer in Lommel.

   In België worden alle niet dringende operaties verschoven naar een latere datum.

   Wij hadden voor deze week al drie dagen afgezegd voor iets waar we voor ingeschreven waren. Het was ook in een sporthal. Gisteren hoorden we dat het ook geannuleerd werd, maar de eerste dag was dan wel al door.

 4. Alle actieviteiten vallen in het water. Afwachten wat er achteraf zal gebeuren met al die annulaties. Er gaan veel euro’s verloren aan die vieze beesten.

  • ms

   Ze zouden ons in de loop van de week contacteren. Vanmorgen was er een mail om te bevestigen dat het niet door kon gaan.

   Maar aangezien wij niet opzegden maar zij voor een voldongen feit werden gezet, weet ik niet, maar denk ik dat ze ons een andere datum gaan aanbieden. Ik denk niet aan een terugbetaling, al zou Luc dat momenteel wel het liefst hebben.

   Afwachten.

   En ik begrijp niet waarom die euro’s altijd eerst vernoemd worden. Als wij dit doorkomen zonder al te veel kleerscheuren zullen we dàn de rekening wel maken.

 5. elsje

  Totale lock-down het worden vreemde weken

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: