Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Punt zonder stop

Ramen altijd open. Warmte binnen. Alles open. Muggen binnen. Beestenbeten. Muggenapparaat. Puur vergif. Ramen altijd open. Muggen niet zo erg. Beten jeuken niet. Warmere dagen komen nog. Zweten in ’t verschiet.

____________________
Telegramstijl

Previous

Appelverzen

Next

Winge Golf

10 Comments

 1. Ik kreeg al aardig wat muggenbeten. Vermoedelijk bij ‘s avonds buitenzitten. Vervelend altijd die jeukbobbels. Ik zal moeten sprayen met deet. Ook vergif…

  • ms

   Bij het wandelen gebruik ik ook een spray, nog een restant van onze laatste reis naar Schotland. Geen Deet dus, maar waarschijnlijk ook niet het gezondste smeerseltje.

   Wij gebruiken die muggenapparaatjes meestal als we op vakantie zijn. Thuis hebben we vliegenramen, maar ja niet vóór alle vensters, die nu -samen met de deuren- allemaal gelijk open gezet zijn. Apparaatje dan maar…

   Zodoende komen de muggen ook mee TV kijken.

 2. Slaapkamerramen zet ik tegen elkaar open, een klein stukje, voor het miniscule zuchtje wind, en trek de vitrage voor de kier.
  Beneden heb ik een hor en een gaasbuitendeur. Ideaal, houdt tevens kruip- en sluipongedierte tegen.

  • ms

   De buitendeuren beneden staan niet open omdat er ooit eens een verwilderde kat naar binnen wandelde.

   Enkel die van de keuken maar dan ook enkel als wij buiten zitten.

 3. elsje

  Volgens mij heb ik wat de muggen betreft niet te verteren bloed. Chris is altijd de pineut zit vaak onder de jeuksels en mij laten ze ongemoeid.

  • ms

   Wij delen ze en dat wisselt van dag tot dag.

   Ik ben al blij dat ze niet jeuken. Steekbeesten buiten veroorzaken meer last.

 4. Ik heb nog geen muggenbeten, die gaan liever op visite bij mijn vrouw.

 5. De muggen steken mij in mijn onderarmen ‘s nachts in de slaapkamer. Dat jeukt dagen. Pepermuntolie zou kunnen helpen om het steken te voorkomen. Daar ga ik nu mee insmeren. Een schaaltje met pepermuntolie en ook eucalyptusolie voor het raam zetten schijnt te helpen. Muggen houden niet van die geur.
  Deet, citronella een spuitbussen schijnen averechts te werken. De muggen komen juist af op de zoete geur ervan.
  Buiten een schaal met fijngemalen koffie er goed uitgespreid in neerzetten en de koffie in brand steken. De koffie gaat dan smeulen. De wespen blijven weg. Nooit een wesp doodmaken. Die geeft dan een geur af waar de andere wespen dan op afkomen.
  We gaan het maar eens proberen. Ik zal blij zijn als de pepermuntolie al werkt. Voor de rest heb ik geen last van deze insecten.

  • ms

   Citronella werd altijd als de oplossing bij uitstek gezien, maar was het zeker niet.

   Ik houd het maar bij het apparaatje ’s nachts.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén