Gisteren was die receptie in de omgebouwde boerderij. Eigenlijk was het een pre-ouverture. En als dat wil zeggen wat dat wil zeggen, dan wil dat zeggen dat de zaal wel af is, de keuken waarschijnlijk ook maar dat al de rest nog een bouwwerf is, zodat ze een rode loper hadden gelegd over houten platen omdat je niet op een deftige manier aan de deur geraakte.

Ieder zijn smaak en goesting denkt mske maar die zaal heeft iets monumentaals, maar het is niet echt mskes smaak, er zijn in die vroegere schuur, decoraties aangebracht die niets met een boerderij te maken hebben maar uit een kerk en/of kasteel komen.

En vooraleer mske daar ooit een feest zou geven, zou ze toch moeten weten of de bediening van de zaal uitging of van de traiteur. Want mske heeft daar met haar eerste lege glas gestaan en gestaan terwijl de heren met de flessen steeds naar hetzelfde groepje mensen liepen. Daar hadden ze beter een tank kunnen zetten. En Slow wou hen aanspreken maar mske wou niet, er is geen beter manier om te zien dan iets deugt dan af te wachten. Het groepje had zeker al 7 keer bijgetankt eer die knul doorhad dat er in mskes glas niets meer was. En Slow die stond daar zelfs zonder glas. De hapjes idem.

Na een uur begon de oppermadam van de groep lodderig te kijken, zag rood in het aangezicht en werd handtastelijk. Bovendien kakelde ze zo erg dat mske zich afvroeg wanneer het ei ging komen.

Slow en mske zijn dan maar naar de muziekinstallatie op pc gaan kijken en gingen dan stilaan op huis aan. Van op die rode loper stond ons huis zo mooi in het licht, dat mske verwonderd was dat die gecementeerde gevel zo huiselijk kon aandoen. En ze wou met de Lotto winnen zodat ze eens zou kunnen laten zien hoe zij restaureert.

En nu gaan ze naar de Brabantse Pijl kijken in Zaventem en in Alsemberg. Dus keuken, ik kom er aan!