Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wat zegt hij?

Een poos terug zat Luc wat binnensmonds te grommelen mompelen en toen ik vroeg wat er scheelde, grommelde hij luidop dat zijn koptelefoon maar aan één kant geluid gaf, even later gevolgd door de bemerking dat het niet aan de koptelefoon lag want dat hij het wel hoort als hij er enkele tikken op geeft, dat het dus de verlengkabel tussen de TV en de koptelefoon moest zijn, maar ja die kabel is dan ook al eeuwen oud.

Deze klaagzang werd zo om de week, in licht afwijkende versie, eens herhaald.

Ergens in de vorige voorbije week wisselde de Vuelta van Canvas naar één of vice versa en we hoorden niks meer en dat zonder die verlengkabel want die stak niet in. En wij twee grommelden tegen elkaar op dat het toch altijd iets was met dat wisselen tussen die kanalen en Luc zapte wat heen en weer en kwam tot de conclusie dat er nergens nog geluid was.

Lap zeg! Ga nu maar eens op zoek naar een andere TV.

Luc, op en top technieker met een technische knobbel om versteld van te staan, ging even met dat pinneke van die kabel in dat gaatje van die TV foefelen en jà, daar waren ze weer: José en Renaat.

Ergens in de tweede helft van deze voorbije week, Luc was naar de keuken getrokken, bezig met zijn nieuwe hobby, namelijk schabben maken in de vrijgekomen koelkastkast, luisterde ik naar de Vuelta op één op TV, zonder kijken want zo vroeg kijk ik nu ook niet. En ja, ze gingen weer over van één naar Canvas, want op één begon het journaal.

Het ging maar weer eens over het onderwerp van de laatste week, waarvan ik alles op de laptop kan lezen en ik het oeverloze gezwam op de TV niet nodig heb. Na een poos kreeg ik er in die mate er de kouw seskes van dat ik de pin van de kabel in het gat van de TV stak en de broebelaars zwegen.

Tegen Vueltatijd komt Luc, ploft zich in de zetel, ik trek de kabel uit en plof er bij en alles blijft stil.

Luc heeft met verve zijn techniek toegepast en frutselde even met dat pinneke van die kabel in dat gaatje van die TV en jà, daar waren ze weer: José en Renaat.

Het dient gezegd, die TV van ons is nog altijd een klassieke bak, met de moderne technologie zijn we nog niet bekend. We gaan stilaan beginnen met informatie opzoeken op internet. Pinnekes en gaatjes zullen er waarschijnlijk niet aan te pas komen.

Het enige waar we nu nog op hopen is dat deze TV het trekt tot we weer fysiek naar een winkel kunnen om een keuze te maken, want beeldkwaliteit en geluid hebben toch wel enigszins belang.

Previous

Stappers tellen

Next

Betaalmaat af

8 Comments

 1. elsje

  Dat wordt nog een hele onderneming het uitkiezen van een nieuwe TV. Gelukkig met Luc als technisch talent in huis ben je voorlopig nog even voorzien van geluid. Dat is wel zo handig.
  Wij hebben de Vuelta gevolgd via Eurosport. En genoten van de prachtige koers, de beelden en de spanning.

  • ms

   We zijn niet echt Eurosportfans. Er is te veel publiciteit. We keken op één afgewisseld met Canvas.

   Het was wel een verademing dat Renaat bij José zat en niet Michel Wuyts. Die twee verstond ik zonder ondertitels. Zenuwslopende Michel niet.

 2. Het doet me denken aan de tijd van twee zenders.
  Overschakelen van NTS 1 naar NTS 2 → aan de antenne draaien → uitproberen → opstaan en weer…. ☻
  Gelukkig verbeterde de techniek snel.

  • ms

   Het zit zo: één is de zender waarop de vaste programma’s komen, waar het journaal deel van uitmaakt. Ze geven ook de Tour en de Vuelta uit, maar omdat die zo lang duren moeten ze die uitzending onderbreken voor het journaal. Dat doen ze dus door -tijdelijk- naar het tweede kanaal “Canvas” over te schakelen.

   Dat is dus geen probleem vermits we toch zitten te kijken. Maar als je met een mankeliete TV zit … pffff.

   Gisteren keek Luc naar Undercover met het geluid ààn, omdat we vreesden dat we het misschien zouden uitlokken door het gebruik van die kabel.

   Maar als dialogen vooral uit gekerm bestaan dan mag er nog een kamerscherm tussen mij en die TV staan, dan hoor ik dat … ook pffff .

   Ik heb mijn geluid dan maar uitgetrokken … mijn hoorapparaat dus.

 3. Men kan momenteel veel via online bestellen, maar met TV zal dat wel iets moeilijker zijn. Je kan niet vergelijken of je moet 3 of 4 TV’s laten bezorgen, de beste houden en de rest weer opsturen. Of ze dat zouden willen doen weet ik niet. Dus hopen dat je TV blijft leven tot na deze lockdown.

  • ms

   Op bestelling kopen daar beginnen we sowieso niet aan. Maar beeld zonder klank lijkt me ook maar niks.

   Er zit niks anders op dan afwachten.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén