Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Voor het geval dat …

Ik lust geen melk. En al lust ik dan wel melkchocolade, ik lust ook geen chocomelk.

De kleindochters drinken wel chocomelk. Als de kleindochters kwamen logeren was er chocomelk in voorraad. Nu de kleindochters al een jaar niet komen logeren vraagt Luc af en toe om eens een brik mee te brengen.

Laatst, bij het bakken van de gemarmerde cake had ik een recept met zwarte chocolade en een recept met cacaopoeder. Ik kocht zwarte chocolade. Ik kocht cacaopoeder, de gedachte ergens in de rare kronkel in mijn hoofd negerend. Die rare hersenkronkel vroeg zich namelijk af wat we met een hele bus cacaopoeder zouden doen mocht het gebak tegenvallen.

“Dat is niks” zei Luc en maakte zich prompt een zjat chocomelk.

De dag nadat de nieuwe verstrengingen werden afgekondigd gingen we naar een Kringwinkel. Ik zoek nog steeds frutselgereedschap en nog zo één en ander en je weet maar nooit wanneer we er nog eens de kans toe krijgen.

En daar zag ik ze. De gedachte: “voor als Amke en Ella komen” was er sneller dan het besef dat het nog voor de eerste tijd niet zal zijn.

En toch, en toch, twijfel de twijfel de twijfel … En toch, ineens uit een zwaar nostalgisch maar toch hoopvol gevoel belandden ze in mijn winkelmandje.

We zijn dan niet met vijf, maar daar kan die ene sukkelaar ook niet aan doen.

Previous

Gewaagd en gedurfd

Next

Het krentenbrood

16 Comments

 1. Ik vind ze ook mooi, maar ook ik drink geen chocomelk of melk.

  • ms

   Ik denk dat het hier meer gaat om de wens die vader is van de gedachte.

   Ik denk zelfs, mocht corona er niet geweest zijn, mochten de kleindochters nog steeds hun ± maandelijkse logeren bij ons hebben kunnen voortzetten, die chocozjatten me misschien helemaal niet in verleiding hadden gebracht.

   De rare hersenkronkel …

 2. elsjeveth

  Ze zijn geweldig. Ik had de verleiding ook niet kunnen weerstaan. En hoop doet leven wie weet rap weer aan tafel met kleindochters en chocomelk

  • ms

   Ik vrees soms dat corona er een eind aan gemaakt heeft.

   De kleindochters zijn geen kindjes meer. Gaan zij nog komen logeren?

 3. Schoon sjatten!

 4. Je weet niet wanneer het kan maar je hebt ze alvast. 🙂
  Ze zijn te mooi om te laten staan.
  Nu nog vullen….

 5. Het is lekker maar ik word er altijd misselijk van. Aanvullen met heet water bekomt me beter, minder lekker.

 6. Kinderen worden rap groot en nu je ze niet kan zien gaat dit door zonder je er bij bent. Het virus heeft ons leven goed door elkaar geschud.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén