Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Gewaagd en gedurfd

“Angst van paniekshoppers wordt werkelijkheid: er dreigt een tekort aan toiletpapier1” kopt Het Nieuwsblad. “Hebben hamsteraars dan toch gelijk? Er dreigt wereldwijd tekort aan toiletpapier2” zegt Het Laatste Nieuws.

De oorzaak? Een dwarsligger in het Suezkanaal. De oorzaak van die dwarsligging zou een combinatie zijn van stevige westenwind, snelheid en oevereffecten vertelde professor Evert Lataire3 aan Het Nieuwsblad. Terwijl de uitleg op Het Laatste Nieuws een andere oorzaak laat vermoeden4.

Resultaat? Wij, die nooit hamsteren, maar sedert die eerste lockdown hamsterwoede altijd een reservepak wc-papier in voorraad hebben, hebben nu twee extra pakken wc-papier in voorraad. Alhoewel we dat ook niet zeker weten want die eerste keer viel Zoneke compleet zonder en konden we niet delen omdat we in ons respectievelijk kot moesten blijven. Dat zou nu, in geval van hoge nood, wel kunnen.

Het was niet de enige overbodige luxe die ik meebracht. Baskuul zal ook tevreden zijn …

____________________
1 Het Nieuwsblad
2 Het Laatste Nieuws
3 Het Nieuwsblad
4 Het Laatste Nieuws
____________________

Previous

Crashende apps

Next

Voor het geval dat …

11 Comments

 1. Ik ben benieuwd hoe erg het zal worden door die dwarsligger in het Suez-kanaal. Hamsteren doe ik nog niet. Het komt vast wel weer goed. Een wind kan plots en snel draaien.

  • ms

   Ik vrees dat de wind hem niet meer los krijgt. Ze moeten de oevers af- of uitgraven. Het zit vast. Al lees ik net dat hij na het WE wel weer vlot zou kunnen zijn.

   Hamsteren doen we ook niet maar terwijl ik er dan toch was met het oog op die vervroegde paasvakantie, gooide ik er twee pakken extra bovenop.

   Dan moet ik er gewoon langer geen meebrengen.

 2. Dit las ik ook.
  Niet gunstig maar dit vind ik spannender dan de corona- en (Nederlandse) verkiezingsperikelen.
  Toevallig heb ik wc-papier in voorraad. Per ongeluk dubbel gekocht. Per ongeluk goed gedaan. ☻

  • ms

   Wij kochten het enkel als het pak haast leeg was. Sedert die eerste perikelen hebben we een pak in reserve en omdat er nu toch nog veel in de rekken lag gooide ik er nog twee pakken bovenop.

   Ook wel met de gedachte aan Zoneke in het achterhoofd, maar dat is blijkbaar niet nodig.

   Nu lees ik toch dat ook koffie …

 3. …. schaars wordt.
  Zucht…

  • ms

   Die stond er tussen.

   En waarschijnlijk zal dat ook een goede reden zijn om hem daarna duurder te maken.

   Daarvan heb ik gelukkig een beetje voorraad. Telkens die in afslag staat breng ik er mee. Maar dat is ook niet eindeloos aan het tempo dat ik koffie drink.

 4. Ik sla niet vlug in paniek, nu ook niet. WC papier genoeg hier in huis. Voor de rest zien we wel.

 5. elsjeveth

  Zodra er een tekort aan paaseitjes dreigt zitten jullie gebakken

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén