Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Grijpgraag en hebberig

Ik ben een beetje kwaad, ik ben een beetje veel kwaad, maar deze morgen was het nog erger.

Zo was de stand van zaken toen ik gisteren dit log begon te typen. De kwaadheid zinderde nog na en het resultaat ligt nog als een hoopje puin in de zijkolom.

Want bij het opstaan, goedgemutst omdat ik naar de Wegrit van de Olympische Spelen wou kijken, kreeg ik een melding dat er zich een kritieke fout had voorgedaan in de Instagramplugin op het blog.

Meestal is dat simpel te verhelpen met een klikske, maar deze keer -oelala- niet. Ik moest een nieuwe toegang maken, een nieuw token aanvragen en dat was héél simpel. Dat zegden ze toch.

Maar het was verraderlijk en vals, zo vals en achterbaks dat ik het haast niet kon geloven en mijn kwaad zijn maar uitwerkte op de Belgische koereurs die daar maar zaten te werken en lagen te sleuren en de andere op sleeptouw hadden.

Ik werd, kort gezegd, kwaad in het kwadraat.

Want wat was de adder onder het gras? Het gif in de theepot? Het -nog niet dode- lijk in de kast?

Om die nieuwe toegang en dat nieuwe token te krijgen moest ik een account aanmaken bij een nevenpagina van -tadaam- het smoelenboek. En ik wil geen smoelenboek. En ik wil geen nevenpagina van het smoelenboek. Het had me al vreed tegengestoken toen het smoelenboek Instagram had gekocht.

Ik probeerde andere widgets, andere plugins maar alle met hetzelfde ergerlijke en hatelijke resultaat.

En ik werd kwaadkwadraat in het kwadraat dat ik maar uitwerkte op de koereurs die zich op sleeptouw lieten nemen. Ja, die jongens van bij ons trokken die ganse meute die Japanse berg al op. Die zaten echt niet te wachten op een foeterend vrouwmens.

De keuze is dus simpel: of ik geef toe, of ik sjot het boelke van het blog. Om van die ellendige popup vanaf te zijn heb ik de plugin maar de mond gesnoerd, afgesloten, uitgeschakeld.

En toen begon ik opnieuw de “Litanie van Alle Ellende” van de laatste dagen op te zeggen, al kwam ik deze keer niet bij de hond uit.

Het puin blijft liggen in de zijkolom. Ik kuis niet op wat een ander naar de verdommenis helpt … nu direct toch nog niet. Misschien komt er toch nog een andere oplossing uit de bus.

Previous

Niet weer dàt weer

Next

Op de parking

8 Comments

 1. Grrr, ik kan je woede begrijpen, het een hangt samen met het ander en je wordt verplicht …. enzovoorts.
  Het ìs dat ik Internet niet wil missen maar anders had ik de hele boel allang in de fik gestoken

  • ms

   Instagram was al mijn vriendje niet.

   Ik installeerde die om mijn kleindochter een plezier te doen. Ondertussen doet zij er niks meer mee, maar ik twijfelde om het weg te doen.

   Ik kan er momentfoto’s op zetten waar internet toch niks mee is.

   Dat ze dat token aan nieuwe inschrijvers vragen, ik zou nog zeggen: “tot daar aan toe”, maar een werkende plugin stopzetten en zeggen: “allee, ga inschrijven via FB …”

   Maar Instagram zonder dat die foto’s op het blog komen, ik weet nog zo niet.

 2. Vervelend, ergerlijk, dat een mens zo wordt gedwongen… Zeg mij wat. Omwille van school, en ook omwille van mijn vele nichtjes en neven moet/wil ik op FB en instagram. Daar plaatst men weetjes en het laatste nieuws… die ik anders weer ‘van horen zeggen’ meekrijg of helemaal niet – en dat wil ik niet. Je wordt er gewoon toe gedwongen. Soms is het wel leuk hoor, maar vaak ook een ergernis. De vele onnozelheden en dommigheid krijg je dan natuurlijk ook mee.
  Ik hoop dat je een andere oplossing kan vinden!

  • ms

   Gisteren een halve dag aan verprutst. Vandaag al terug aan het bekijken.

   Die van mij heb ik in orde gekregen, de tweede niet. Om één of andere reden komt de aanvraag tot toestemming niet bij het account aan.

   Waarom ik gisteren absoluut een account had moeten aanmaken bij die nevenpagina, snap ik niet. Daar vroegen ze nu niet meer om. De foutmelding is anders.

   Maar het vervelende is dat ik tot vervelenstoe die vervelende popup van: “Instagram Feed kritiek probleem” zie opduiken (enkel voor de admin gelukkig maar), terwijl de foto’s gewoon zichtbaar zijn. Maar dat tweede account kan geen nieuwe foto’s laden (op het blog, wel op de echte Instagram).

 3. Ik ben zuinig met plugins. Ik ben al geen specialist als het daarover gaat en laat die voor wat ze zijn.

 4. Is dat Smash Balloon? Want die melding kreeg ik ook. Heb even zitten prutsen maar het lukte mij ook niet en nu doet-ie het weer gewoon….

  • ms

   Ja. Smash Balloon. Maar ik heb die er nu af gegooid.

   Mijn account had ik terug in orde gekregen al was ik dan wel mijn bijhorende avatar kwijt maar het tweede account kreeg de aanvraag voor toestemming niet.

   Nu met deze app had ik minder gedoe. Ook geen avatar en het was heel omslachtig maar beide accounts zijn er terug.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén