Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Enkel als afschrikmiddel?

Sta ik zo doodgemoedereerd mijn koffers te pakken. Koffers jawel: er is mijn koffer waar alles in zit voor het geval dàt en er is mijn klein kofferke waar enkel het hoogstnodige in zit. Dat is zo gegroeid door op vakantie onderweg nog ergens voor één nacht te verblijven.

Maar nu, voor de eerste keer sedert jaren, verblijven we in een hotel waar we meerdere dagen blijven en dus ook die koffers achterlaten. En ik wou die cijferslotjes daar op. Die zaten, om ze niet verliezen, in hun respectievelijke koffer … op slot.

Dat nummer? Hoe was dat nu weer? Het was iets dat logisch was, jawel. Maar ten tijde van de evenementen waren er wel andere dingen logisch dan nu. Wat nu gedaan? Er zijn trukskes, zoals luisteren naar de klik of draaien terwijl je aan het slotje trekt.

Er zijn een paar dingen die nog verder gaan, op de rand van het aanleren van criminele praktijken af, zoals het openen van zo een slot met een papierklemmetje.

Maar oh oh oh, ineens was mijn zin om die slotjes open te krijgen volledig over. Dieven krijgen een koffer met een rits zo ook open, met een kogelpen. En nadat ze de waardevolle stukken er uit haalden kunnen ze ook die rits nog dicht krijgen ook.

Dan hoeft het helemaal niet voor mij. Dan laat ik die wel zo op de kamer staan.

Er zijn veiliger koffers, dat ook. Maar dat zijn halve gepantserde tankwagens. Als ik zoiets zou nodig vinden zou ik waarschijnlijk liever niet meer op vakantie gaan.

Previous

De dagen korten

Next

Lefke en onderlefke

10 Comments

 1. Herkenbaar probleem….

  • ms

   Bij mij niet echt, ik onthoud zulke dingen meestal wel. Maar dit kan wel iets met de evenementen te maken gehad hebben en dat is echt wel verleden tijd.

   Maar het veiligheidsgevoel, dat die dingen geven, is zo nep en dicht als een lekke zeef.

 2. Een extra koffer voor jeweetmaarnooit. slim bedacht. Nu nog open zien te krijgen. 😉
  Apart verpakken: scherp mes of schaar, notitieboekje met code. ☻

  • ms

   De koffers zijn open. De slotjes hangen er aan de binnenzijde in … toe. Dus niet meer bruikbaar.

   Ik dacht eerst van er gewoon een hangslot voor te gebruiken tot ik dat filmpje zag met die rits die ze zo maar open kregen en terug dicht mét slot en al.

 3. elsjeveth

  Wel ja het is handig een extra klein koffertje mee te nemen, en boef-proof zijn die slotjes ook niet meer. Bovendien veronderstel ik dat je de familie juwelen niet mee neemt op vakantie 🙂 een gestolen onderbroek mag dan de pret niet drukken.

  • ms

   Voor de familiejuwelen heb je nog altijd een kluisje … dat ons ook al bewezen heeft dat het geen zekerheid geeft.

 4. Ik had ze ook op mijn tas zitten vooral om de boel te vertragen want meer is het niet. Het is ook vooral een kwestie van geen waardevolle spullen achterlaten. Die extra tas vind ik erg slim trouwens, nooit aan gedacht.

  • ms

   Zelfs vertragen doen ze niet. Iemand die in die koffer wil zijn kan ze gewoon negeren.

   Wij vonden het altijd vervelend dat je ook voor één nacht de hele koffer moest meenemen. Zo zijn we bij deze oplossing beland.

 5. Goed idee zo’n extra tas. Hopelijk geen probleem met diefstallen enz.

  • ms

   Een mens moet niet altijd het ergste denken, maar voorzichtig zijn mag wel.

   Er zijn filmpjes genoeg te vinden over wat er met persoonlijke zaken kan gebeuren in hotels.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén