Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Rollend materieel

We gaan het nog eens hebben over rollende koffers?

Het gemak van koffers op wielekes is dat je die niet hoeft te dragen. mske heeft er zich nog speciaal een koffer voor gekocht die vier wielekes heeft.

Er is echter een probleem. In de meeste stations moet je die koffer toch nog dragen. Ah ja, want oftewel zijn er geen roltrappen of lift, of er zijn enkel roltrappen naar boven en niet naar beneden en geen lift, of de roltrappen zijn stuk, of de lift is stuk.

Ze bouwen alsmaar prestigieuzer en prestigieuzer maar roltrappen in een station zijn nu toch geen luxe, of zien we dat verkeerd?

Eigenlijk klaagt mske daar niet over, ze is nogal een stevig vrouwmens en heel af en toe is er toch ene of andere die hoffelijk is. Echt hoor! Er zijn nog hoffelijke mensen. Zowel jongens als heren.

Waarom Slow dat niet doet? Wel, hij zeult éérst zijn koffer naar boven, draait zich om om terug te komen … en dikwijls is mske ook al daar.

Vroeger waren er kruiers in de grote stations. Maar die heeft mske nog niet in het echt gezien.

Previous

Het nutteloze hebbeboek

Next

Le bon bonbon Napoleon

3 Comments

  1. Tja..en jullie kúnnen het dan nog..je koffers dragen, al is het vervelend. Maar wat te denken van mensen met een rollator..of een kinderwagen? echt, ze willen je uit die auto’s hebben, maar er wordt maar bijzonder weinig aan treinreiscomfort gedaan. Ja..ín de treinen..daarin kun je tegenwoordig laptop inpluggen..maar dan halen ze aan de andere kant weer de wc’s eruit! Belachelijk!
    Kruiers? ik dacht dat dat zoiets was als een blauwbilgorgel..bestaan alleen in boeken! hahahaha!

  2. bea

    Kruiers…die zag ik alleen maar in films. De meeste stations hebben al een face-lift ondergaan maar met de zwaar beladen of minder mobiele mensen is niet veel rekening gehouden. Een hellend vlak zou ook een oplossing zijn.

  3. Zo éne heb ik nog nooit ergens tegengekomen. Maar Manlief is ook ne sterke …

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén