Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Verduidelijking van de *censuur*

Blijkbaar was het log over mijn zelf ingevoerde censuur niet al te duidelijk.

Want zie je, ik bedoelde niet dat wij persoonlijk niet te vinden willen zijn. Niet dat dat wél moet, liever niet maar als het zo is, dan is dat maar zo. In de loop van de jaren zal hier wel al meer geschreven zijn dat verwijzingen bevat.

Neen, wat ik bedoel met censuur is, dat ik in een log iets vertel zonder te vertellen wie, waar of hoe, maar waardoor iemand wil reageren en in die reactie een naam schrijft die ik niet op mijn blog, noch in de reacties wil zien verschijnen omdat ik niet wil dat iemand, die op die naam googelt, op mijn blog terecht komt.

Ik geef een voorbeeld: als ik schrijf over een familie BV’s die niet in de media wil komen maar er wel dagelijks voor zorgt dat ze met allerlei feiten en liefst met hun allen op de frontpagina staan te pronken zonder dat ik de naam van die familie vermeld, wil gewoon zeggen dat ik niet bij de verkregen resultaten wens te staan als iemand die naam zou googelen.

En, om alle misverstanden uit de weg te gaan, ik heb het niet over een wielerfamilie met een kasteel in Frankrijk, ik heb het wel degelijk over een fictieve BV-familie die enkel als voorbeeld dient te dienen.

Stel je dan voor dat iemand in de reacties het over één van die fictieve familieleden, met naam en toenaam, zou hebben, dan zou mijn hypothetische moeite verloren moeite geweest zijn. Gelukkig is zoiets tot nu nog niet gebeurd.

Dat is nog een vriendelijk voorbeeld, dat me in feite ook niet echt zou kunnen schelen en waar ik zelfs geen censuur op zou zetten. Ik zou het toch ook liever niet zien omdat het in feite mijn zaken niet zijn wat die familie wél of niet in de media verspreidt.

Het zijn heel andere zaken, heel andere mensen, heel andere namen, heel andere termen … die ik anoniem wil houden.

Hopelijk is dit een verhelderend log, want anders weet ik ook niet meer hoe ik het duidelijker moet uitleggen.

Previous

De Parken

Next

De eekhoorns

9 Comments

  1. Ik snap het helemaal.

  2. We schrikken niet zo gauw.😨☺

  3. Ik begrijp wat je bedoelt. Zo noem ik ook niemand bij naam op mijn blog. Je weet wie die namen googlt.

  4. Eh, ik hoop het…..

  5. elsjeveth

    Helemaal helder, ook de reden waarom

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén