Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De eekhoorns

Al jaren zien we zowat op elke vakantie eekhoorns lopen. Al jaren probeer ik zo een beest op de foto te krijgen. Al jaren zijn die snoezige krengetjes me te snel af.

Tijdens één van onze vakanties op Arran, zijn we zelfs een hele avond bij de voederplaats van de Rangers gaan zitten om er toch maar in beeld te krijgen.

Nu we in Center Parcs Erperheide, alle bagage in het huisje, inclusief fototoestel, onderweg waren om de auto op de voorziene parking te plaatsen, staken er twee de weg over. De eerste sprong met een joepke op het talud en was verdwenen, de tweede knotste met zijn snoezige snuit tegen het talud en gaf een vertoning waar een komiek nog iets kon van leren.

Uiteindelijk nam hij een nieuwe aanloop en verdween achter zijn spitsbroeder.

“Fototoestel niet bij zeker” informeerde Luc ten overvloede. Ik heb zelfs niets geantwoord, druk doende met mezelf inwendig te vervloeken.

De eerste keer -na twee jaar- dat we terug gingen zwemmen hingen we de handdoeken en de badpakken buiten, het was er toch zulk mooi weer.

Ik haalde alle mogelijke -interessante- buit terug uit het kluisje, inclusief fototoestel en liep naar de zithoek en verstijfde …

“Niet bewegen!” waarschuwde ik Luc, waarmee ik niet bedoelde dat hij stokkestijf moest blijven staan, maar dat hij geen brute of zwaaiende bewegingen mocht maken.

Ik greep het fototoestel en sloop richting schuifdeur. “Hij moet achter de hoek zitten” fluisterde ik, want ik had in een flits een voorbijstuivende eekhoorn gezien die daar ergens aan het tuinmeubilair moest zitten.

Op dat ogenblik sprong de eekhoorn op de stoel, inspecteerde het opgehangen zwemgerief, keek naar de op een kier staande schuifdeur, controleerde stoelen, tafel en paradeerde een paar keer uitdagend voorbij mijn lens.

Mijn dag, die toch al goed was door dat hernieuwde zwemmen, kon ineens niet meer stuk. “Dat zijn foto’s om te koesteren” dacht ik.

(Lees verder onder de foto’s)

Daarna zagen we in het bosje achter “ons grondstuk” wel meer eekhoorns waarbij ik af en toe wel eens snel probeerde af te drukken, met wazig gevolg. Maar eerlijk? Op die ene wazige foto staat die eekhoorn toch óns te begluren. Had hij ook een fototoestel in aanslag?

(Lees verder onder de foto’s)

Was het dat? Niet echt. Na twee dagen serieus wandelen, opstaan met een link gevoel in die heup is niet bepaald om vrolijk van te worden, dus besloten we donderdag maar wat langs de bospaadjes van het park rond te lopen om de mooie plekjes vast te leggen. Er zat nog een andere verwachting in, maar daarover vertel ik morgen wel.

We gingen een paar vijvertjes -vijvers is een te groot woord- bekijken, toen Luc mijn arm greep en met zijn kin naar boven wees.

En ja, daar zat hij … en hij bleef zitten … lang genoeg om hem mooi op foto te krijgen.

(Lees verder onder de foto)

En die foto, die gaat echt wel bij de “Koesterfoto’s” in de zijkolom.

Een beetje idioot om op mijn vorderende leeftijd zo blij te zijn met een -voor mijn gevoel dan toch- uitermate geslaagde foto? Een ouder kinderhart is snel gevuld.

Previous

Verduidelijking van de *censuur*

Next

… en de Vlaamse Gaai

18 Comments

 1. Daar zou ik ook heel gelukkig van worden. Wat een mooi verhaal!

  • ms

   Soms vraag ik me af of ik kind gebleven ben. De meeste mensen kijken er niet naar om.

   Op een morgen in Sunparks Kempense Meren werden we op een ochtend aangesproken door een ons onbekend iemand, die zei: “Ik zag vandaag al vijf eekhoorns”.

   Het was een kind.

   • Dat is juist het mooie, als je het kind in je blijft houden. Dat heb ik ook hoor. Jouw gevoel is voor mij heel herkenbaar. Ik word ook heel gelukkig van zo’n dingen. Zalig zij die zijn als kinderen, want zij zullen het Rijk Gods binnengaan, leerde ik op school. 😂 Maar dat is natuurlijk niet de reden dat ik zo ben. Het zit gewoon in je… of niet.

 2. In onze tuin staan veel notenbomen, toch heb ik in de ruim 30 jaar dat we er wonen zelden een eekhoorn gezien. Laatst had ik geluk: er zat er een vlak bij, en die heb ik gefilmd!

  • ms

   In Erperheide zagen we wel veel eikels maar ook beukennootjes.

   Ooit, lang geleden in de tijd met mijn ex, kwam er een eekhoorn het hondeneten stelen.

   Je weet het soms niet.

 3. Prachtig, verhaal en foto’s.
  We zagen er veel op onze fietstochten, ook in parkjes bij woonwijken maar voor de camera? Nada.
  Jij had geduld, met een mooi resultaat! Om te koesteren, inderdaad.

  • ms

   Voor dat soort foto’s kan kan ik wel geduldig ergens op de uitkijk gaan zitten. Geen probleem.

   Maar dat was deze keer dus niet nodig.

 4. Wat ik er van denk? Mooi verhaal! en helemaal super dat het je gelukt is! Het heeft jouw dag gemaakt destijds 🙂

 5. Je mag trots zijn op het resultaat. Die beestjes zijn heel rap.

 6. Terecht trots op de laatste foto! Prachtig beeld.

 7. elsjeveth

  Sprookjesachtig

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén