Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Trammelant op de rommelmarkt

Nog snel voor de -voorlopige- opdoeking van de mondmaskers ga ik het over een rommelmarkt hebben.

Een rommelmarkt die we ergens in de loop van de voorbije maanden konden doen en waar de zon van de partij was. Natuurlijk was die van de partij, bij regen komt de rommel niet buiten.

Iedereen kent mijn standpunt over mondmaskers? Ik ben dus pro en behoudsgezind. Ik ga dat masker blijven dragen in de supermarkten en andere winkels en ik ga dat masker blijven dragen waar ik vind dat ik mij beter zou voelen mét dan zonder.

Feit is dat ik op bewuste rommelmarkt dat masker aan mijn arm hangen had en gemoedelijk in mijn zetelke gezeten genoot van het zonneke …

… tot daar een snotneus opdook, een jaar of 10-11 -hij was geen 12, zo zonder mondmasker- met een T-shirt met “Crew” op zijn rug, die me zei dat ik mijn mondmasker moest opzetten, ik als standhouder op mijn eentje, zonder klanten.

Ik was beduusd en vroeg waarom. “Omdat de gemeente dat zo gezegd heeft” antwoordde hij astrant. Ik dacht al aan het gemeentelijk reglement aangaande markten in het geheel en zei geheel onschuldig: “Ah, dat komt van de gemeente *Naam*. “Neen, zegt hij. Dat komt van “Dorp”, een deelgemeente van *Naam*.

De buurvrouw, 5m verder, kreeg dezelfde aanmaning, we bekeken elkaar en keken nog verbaasder toen die kleine ook nog de man verder ging opzoeken. Die weigerde. Die steigerde.

Tja, we mompelden wat over het ongehoorde van arrogante snotneuzen die het overnamen en vooral de manier waarop het werd gezegd.

Even later stond er een puber -mondmasker op maar onder de neus- de man aan te manen. Die puber zei: “mondmasker op of opkrassen” waarop de man hem vriendelijk verzocht er de politie maar bij te halen.

En dan, net daarna, toen pas, kwam een volwassene rond met een repeltje papier waarop stond “Reglement”.

Feit is, dat ze iets later die man van twee kramen verder, gevolgd zijn naar de WC om hem er op te wijzen dat …

“Dat ze eens een volwassene sturen hé” zei de man “dan kan je argumenteren”. Ik had geen zin in argumenteren. De vrouw naast ons ook niet.

Toen twee volwassen mannen opdoken bij de maskerweigeraar dachten we: “daar gaan we het hebben”. We hadden niks. De argumenteerder haalde zijn slag thuis en de twee dropen af.

En de bezoekers? Welke bezoekers? De enkelingen die opdaagden gooiden er met hun klak, in dit geval mondmasker, naar en werden er niet op aangesproken.

De snotneus kwam wel nog eens controleren, maar ik beet agressief in mijn appel. Eerlijk? Ik heb meer gegeten dan normaal: mijn appel, twee pruimen, een banaan, een zak rozijnenbollen (gedeeld met Luc), afgewisseld met de ene zjat koffie na de andere.

Er kwam toch niemand. En als er iemand kwam ging dat mondmasker sowieso, zelfs zonder reglement, voor mijn gezicht.

Feitelijk was die snotneus van het geniepige soort, hij sloop dichterbij, keek van achter ons kraam naar de buurvrouw die ook net in haar boterham beet, wat ik relatief luid aan de snotneus doorgaf.

Nog eerlijk? Na een hoop gemaal in mijn hoofd over mannen en halve mannen en nog geen mannen die me kwamen vertellen dat ik niet bedekt genoeg was, heb ik Luc gevraagd: “Inpakken?” Toen die niet onmiddellijke aanstalten maakte ben ik er zelf maar aan begonnen. Niet dat ik Luc wou dwingen maar het was inpakken of met dingen gaan gooien.

Waarom? In het plaatselijk gemeentelijk reglement stond nog steeds vermeld dat er mondmaskerplicht was op markten. Dat heb ik wel efkes opgezocht.

Waarom dan? Omdat ze zo arrogant waren om niet zelf met de mensen te gaan babbelen maar een pagadder daarmee op pad stuurden, die het héél erg plezant vond om pedant te zijn.

En omdat ze daar dan wel als macho’s rondliepen maar dat ze geen publiciteit gemaakt hadden en we daardoor allemaal gewoon op ons eentje buiten aan ons kraam zaten omdat er geen kat op die rommelmarkt rondliep.

Ik lieg! Er liep een kat. En net toen ik die op de foto wou zetten kwam er een hond en joeg die kat ook nog weg. Een foto van de hond nam ik niet. Dat is schending van zijn privacy.

Zonder zeveren hebben we daar voor 3€ verkocht en was er geen kooplustig volk, alleen maar gemaskerde verkopers.

Bewijs? Foto van Luc die hij naar Amke en Ella doorstuurde met onderschrift: “Veel volk op de rommelmarkt”.Previous

Keer op keer

Next

De stressige uitstap

7 Comments

 1. Pubers zo’n functie bedelen lijkt me inderdaad niet verstandig… dat krijg je dan.

  • ms

   Het geeft ergernis.

   En ondanks het feit dat het reglement er is en ondanks het feit dat het dragen van een mondmasker daar nogal overbodig was, begrijp ik wel dat zij, als organisatie, er problemen konden mee krijgen.

   Maar dan regel je dat onder volwassenen en laat je die kleine met de lego’s gaan spelen.

 2. Dit levert alleen maar ergernis op. 😒 Zo ga je toch niet met de mensen om.

  • ms

   Daarom zijn we dan ook vervroegd afgebold. De ergernissen stapelden zich op.

   De manier waarop die kleine telkens voorbijkwam al spiedend werkte op mijn systeem. Volgens mij liep hij gewoon rondjes en vond hij het een geweldig spelleke.

   Op sommige plaatsen vragen ze nu al een borg zodat je zou blijven tot op het einde. Met deze rommelmarkt in gedachten zal ik dat nooit doen. Wij zijn niet van het vroeger vertrekkende type maar er zijn grenzen.

 3. elsjeveth

  Ha ha wat klucht. Zo´n ambetant kereltje zou je het liefst eens onder de koude douche zetten met of zonder mondmasker, maar dat zijn ongehoorde gedachtes die mij wellicht een vermaning voor kindermishandeling gaan opleveren.
  Zou hij zijn ouders en grootouders ook op die manier aanspreken, of als een braaf sinjoorke aan tafel zitten…
  Hij heeft met zijn gecommandeer waarschijnlijk de dag van zijn leven gehad, en jullie rommelmarktplezier vergald.

  • ms

   De ongehoorde gedachte van Zoneke zou hem dan wellicht ook een vermaning voor kindermishandeling kunnen opleveren. 😂

   Ik dacht dat het wel zou loslopen eens die markt goed en wel in gang was. Maar dat deed ze niet. Enkel die snotneus bleef aan de gang.

   Dus stopte het voor ons.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén