Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De mondmaskers

Okee, ze zeggen dat het niets tegen houdt1. Ik wil hen best geloven, maar mijn verstand zegt wel dat zo een masker wel het eerste mogelijke contact opvangt.

Wij kochten geen mondmaskers, we lieten het voor de mensen die het meer nodig hebben.

Maar nu het Ministerie van Volksgezondheid een patroon online zette, ging ik er eentje maken. Maar waar haal je de benodigdheden in deze tijden van thuis zitten?

De stapel keukenhanddoeken!

Wat blijkt nu? Jammer genoeg was de keukenhanddoek te dik. Het masker valt erg lomp uit en is niet soepel genoeg.

Luc ging er gisterenmorgen mee naar de bakker. Maar omwille van één en ander deed hij er ook nog een sjaal over.

Die hingen we dan buiten om uit te waaien en het mondmasker zullen we waarschijnlijk afkoken.

Maak ik er nog eentje? Ik weet niet. Een oudere handdoek is dunner maar dan niet meer zo dicht van weefsel en houdt volgens mij nog minder tegen dan een gewone buff die ik tot nu toe voor mijn gezicht trok.

Of ze nu helpen of niet, ik vind het een minimum vereiste dat ik mijn neus en mond bedek, vooral als je bedenkt dat we enkel nog in voedingswinkels komen en ik het persoonlijk zeker niet doenbaar vind dat iedereen over dat eten staat te ademen. Kort gezegd: qua hygiëne vind ik het een hoffelijkheid naar de anderen toe.

1 Het Laatste Nieuws

Previous

Van den hond en den ezel

Next

Het Colruytbezoek

10 Comments

 1. Dat vind ik ook! Voorlopig houden wij het bij een propere, dikke, grote sjaal. Daar kan je makkelijk mond en neus mee bedekken.

  • ms

   Een dikke sjaal lukt niet echt, dan dampt mijn bril aan. Maar een buff kan over mijn neus en daar mijn bril op.

   Naar het groentenkraam deed ik nog een extra (zomerse) sjaal er over heen. Maar ik denk niet dat ik dat nog ga doen. Dat ding bleef niet zitten en verschoof constant en irriteerde.

 2. Wat is een “buff”?

 3. Klinkt niet slecht maar zolang ik niet hoest en nies doe ik het niet. Een sjaal vind ik ook voldoende.

 4. Het beste is binnenblijven en contact vermijden. Buiten blijf ik uit de buurt van anderen. Of een mondmasker helpt is de vraag. Je kan het maar gebruiken en hopen dat het werkt.

  • ms

   Dat is het juist. We gaan het voorlopig niet gebruiken.

   Ik kom enkel buiten op mijn koerke en om naar de winkel te gaan (jij toch ook), wat we hopen te kunnen beperken tot maximaal één keer per week.

 5. elsje

  Helemaal mee eens. Blij dat er mensen zijn die zo hun verantwoording nemen. Tenslotte de wereld zoals deze nu is vereist een grote mate van medemenselijkheid. Dat moet toch zo moeilijk niet zijn

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén