Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wat te doen met zoveel miljoen

Vorige woensdag lees ik dat de 220 miljoen, die in de pot zaten bij EuroMillions, niet werden gewonnen1.

Ik was even als van de hand Gods geslagen. Waar halen ze het in hun hoofd, zulk een overdreven bedrag al zou ik de 1.315.699 € die de negen winnaars in rang 2 verdienden niet versmaad hebben.

Maar 220 miljoen! Dat is toch te gek voor woorden. Stel dat …

Zou ik ze weggeven? Verdelen? Ah neen hé.

Op die manier raken ze op en je wil niet weten hoevelen je wel zouden willen kennen om te krijgen en wat velen er zouden mee doen.

Aan goede doelen? Die het dan weer gebruiken voor studies en/of het betalen van hun eigen lonen?

Houden? Nog minder. Je ziet de fiscus al likkebaarden.

En aangezien ik die 220 miljoen toch niet had, heb ik niet opgezocht of mijn oplossing wel of niet haalbaar is met de hier geldende wetten noch met de mogelijke nadelen en misverstanden. Het is dus pure fantasie.

Het beste zou ik het vinden om zo’n bedrag à la 1.315.699€ te houden en de rest in een fonds te stoppen en/of met een opgerichte vennootschap ergens een opbrengstgoed te kopen zodat je zelf niet persoonlijk betrokken bent en je je eigen beheerders kan aanstellen. Werkverschaffing dus. En de opbrengsten ervan dan wel aan goede doelen schenken die er op dat ogenblik nood aan hebben.

Vorige vrijdag lees ik dat de 220 miljoen die in de pot zaten bij EuroMillions wel werden gewonnen2 … maar niet door ons.

Ik dacht: “Oef!”

____________________
1 Het Laatste Nieuws
2 Het Nieuwsblad

Previous

Steeds vaker tekorten

Next

Patat!

11 Comments

 1. Daar kan ik me geen voorstelling van maken.
  Veel te groot bedrag, laat ze het verdelen in tien of meer extra prijzen.

  • ms

   Dat denk ik er ook van. Zulk een bedrag is volgens mij al even erg als te kort komen. Je slaapt niet meer van de zorgen.

   Met 1/10de ervan zou ik nog delen. Ik zou gewoon genoeg overhouden om een rustige oude dag te hebben met een paar luxes er bij.

 2. …en er heel blij mee zijn.

 3. elsjeveth

  Onvoorstelbaar zoveel geld te winnen, je kunt er een heel land mee opkopen en dan??? Val je van de stress over het hebben van zoveel geld ter plekke dood neer…maar het blijft wel leuk om erover te dromen.

 4. Het is teveel. Daar wordt een mens niet gelukkig van. Verdelen over veel meer winnaars lijkt ook mij zaligmakender.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén