Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Leugentjes om bestwil

Weet je dat ik daar een hartsgrondige hekel aan heb, aan die leugentjes om bestwil. Net nu ze langs alle kanten gepromoot worden. Jawel, men promoot ze. In geval je ergens niet naartoe wil omwille van corona maar je niet wil laten belachelijk maken -wabliefteru?- kan je een leugentje om bestwil gebruiken.

Een leugen is een leugen, een verkleinwoord maakt het, voor mij, niet acceptabel.

Hoe dikwijls hebben ze al geen plezier beleefd aan die stomme trien die dat geloofde terwijl die zelfde stomme trien wel -zo goed als- alle grote leugens doorziet. En waarom gelooft die stomme trien die leugens om bestwil? Omdat ze niet inziet waarom je voor zoiets zou liegen. Simpel hé. Simpel kan ‘eenvoudig’ betekenen maar ook ‘niet al te slim’. Een simpele stomme trien dus.

Ga ik niet naar een trouwfeest omwille van corona of een andere gegronde reden, dan zeg ik dat. Neemt men mij dat kwalijk, dan li(e)gt dat niet aan mij.

Is iemand niet gevaccineerd dan accepteer ik dat, behalve als men leugentjes om bestwil als excuus op een plateau gaat aanbieden.

Het is simpel, eenvoudig dus, het leven is al gecompliceerd genoeg zonder dat je telkens moet gaan nadenken wat je de vorige keer aan de ene of de andere hebt wijs gemaakt.

Recht door zee is al moeilijk genoeg.

Uitgelichte afbeelding:

  Fragment: Voorpagina boek “Liar, Liar” – K.J. Larsen.Previous

Beste aankopen 2021

Next

Herfst 2021

8 Comments

 1. Daisy

  Groot gelijk! Ik doe er ook niet aan mee. Recht door zee… ook altijd mijn motto geweest, ook al werd het me niet altijd in dank afgenomen…

 2. Eerlijk duurt het langst. Men weet dan ook duidelijk wat men aan jou heeft. Ik ben het volledig met je eens.

  • ms

   Ik weet zo niet. Ik heb al enkele adjectieven naar mijn hoofd gekregen waar ik ook niet gelukkig van word. Dan gebruiken ze geen leugentjes om bestwil maar willen ze het wat “schalks” inkleden.

 3. Als ik niet naar een vergadering, feest of wat dan ook wil, zeg ik dat. Ik ben niet in staat om mijn eigen leugens te onthouden dus lieg ik niet. Dat je daarbij op tenen kan trappen is een feit.

 4. elsjeveth

  Recht door zee, recht voor zijn raap, dat werkt het beste. Eenmaal met liegen gestart kan je er lelijk in verstrikt raken.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén