Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Stel dat …

… ik morgenvroeg wakker word, mijn hele leven slechts een droom was die ik me wel herinner en ik me moet haasten om naar school te gaan …

Zou ik het anders doen?

Ik ga die vraag niet beantwoorden, dat is iets dat mij persoonlijk aangaat maar ik wil het wel hebben over de verlanglijstjes, je weet wel de “bucketlist” zoals dat nu moet genoemd worden.

Bizar genoeg heb ik en had ik nooit een verlanglijstje met dingen die ik wil doen voor ik dood ga.

Er zijn wel dingen die ik me een beetje beklaag, zo je wil en een dag na het paardenverhaal neig ik alweer naar het saaie: “ach, laat maar”.

En waar ik bij anderen dan telkens van die extreme uitdagingen te horen krijg à la skydiven, bungee jumpen en de Mount Everest beklimmen is dat bij mij beperkt tot het gekende paardrijden en heet mijn gewenste Mount Everest gewoon Goatfell, die omwille van de Brexit en artrose wat zit te zeuren.

Er is na het zien van “The Repairshop” op BBC wel iets bij gekomen waar ik zelfs snel werk ga van maken: ik wil Jim laten herstellen.

Dat is echt wel het summum van durf!

Previous

Nuttig en aangenaam met een grens

Next

De eenden

15 Comments

 1. Bij een bucketlist moet ik altijd denken aan dat liedje: There’s a hole in my bucket, ooit eens door Dorus van een Nederlandse versie voorzien onder de titel, verrassing, Er zit een gat in mijn emmer. In dat gat moet een stopje anders vloeien al je voornemens weg. Jim is safe, daar ben ik van overtuigd. Ikzelf, bedacht ik vanavond, wil één keer in mijn leven een echt goeie Cubaanse sigaar roken. Dan laat ik een baardje staan, verf mijn haren zwart en word mooi, en dan poseer ik als Che Guevara.

  • ms

   Met Jim neem ik geen risico’s.

   Door het kijken voor die ondertiteling zag ik delen van “The Repair Shop”? Toen ik opzocht waar dat opgenomen werd, je weet nooit dat we ooit nog naar de U.K. kunnen/willen/zullen gaan, wou ik dat park en dorp wel eens bezoeken, gek op oude spullen als we zijn.

   Toen zag ik dat ze hier dat “format” hadden gekocht en dat we dus een VRT-versie gaan krijgen.

   Gelukkig maar zijn Jim en ik het eens: wij willen niet met onze kop op TV.

   Maar wat blijkt als je hun inschrijvingsformulier leest? Je geeft ze de volledige vrijheid wat herstelling betreft1.

   Jim schuddebolde en ik grinnikte. Want zie je, ik wil aan Jim niks veranderd zien, zijn sleet is zijn leeftijd, zijn ene oor waar ik de grote steken van zie kan ik zelf met kleine steekjes bijwerken. Het enige dat ik niet kan is hem zijn “beuh” terug geven want praten kan die beer meer dan genoeg. Geloof me.

   ____________________
   1 één – url: https://www.een.be/een/repairshop

 2. Ik droomde wel vaker van emigreren naar verre oorden. Het zal er echt niet van komen, maar in mijn droom gebeurt het nog steeds, zoals afgelopen nacht. Ik emigreerde naar Nieuw-Zeeland. Het was heel vreemd, met een nieuwe partner die vijf kleine kinderen had en dat zag ik niet zo goed zitten… gelukkig werd ik uit mijn twijfel gewekt. Blij aan toe. Stel dat, stel je voor…

  • ms

   Dat wou ik ook altijd wel, maar uiteindelijk deed ik het niet en zou ik het ook niet doen. Als ik al verhuis is het om dichter bij Zoneke en dat bos te gaan wonen.

   Maar die vijf kinderen zou ik wel zien zitten als het lieve en vriendelijke zijn, het zou gedaan zijn met de feestdagen met twee te moeten vieren. 😉

 3. Hoe zou ik het doen als ik opnieuw mocht beginnen zonder te weten wat ik nu weet?
  Dromen had ik wel maar ze vervaagden langzamerhand, een bucketlist had ik niet en nog steeds niet. (de naam alleen al ;-/ )
  Alleen onmogelijke dingen als terugkeer van soepelheid, betere ogen om weer te kunnen autorijden, weer muziek te beluisteren…
  Het gaat nooit lukken. 😏

  • ms

   Wel weten wat ik/je nu weet.

   Dromen had ik niet. Al zou ik nù wel weten wat ik zou willen gedaan hebben als ik groot was. Maar dat is denkelijk het probleem.

   Stel dat ik op mijn acht had geweten wat ik nu weet en ik deed het anders, wat ging ik dan op latere leeftijd weer denken als ik terugkeek?

   Al die onmogelijke dingen die komen met het ouder worden, neem ik er bij, alleen met het horen heb ik een probleem. Dat lukt me niet om het te accepteren.

   Als ik nu nog van iets droom is het van een gevoel van zekerheid. Ik ben niet gerust in wat de toekomst betreft.

 4. Een bucketlist heb ik niet. Ik zie wel wat er nog te beleven valt. Het verleden is wat het is. Daar wil ik ook niets meer aan veranderen.

 5. elsjeveth

  Een bucketlist heb ik niet, maar na mijn ongewenste Covid uitstapje denk ik wel vaker na over ´er niet meer zijn´. En dan besef ik me dat sommige zaken helemaal niet zo belangrijk zijn (een nieuw paar laarzen, die of die nieuwe eettafel, welke gordijnen etc.)

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén