Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nuttig en aangenaam met een grens

Als je gaat wandelen omdat je graag wandelt, maar ook omdat het aangewezen is tegen artrose, dan is dat het nuttige aan het aangename paren.

Zelfs als dat aangename over de gebetonneerde veldwegen gaat, zelfs als je zelf wat smalend zegt dat je de hond gaat uitlaten zonder hond, zelfs als je de wandelingen namen geeft op de wandelapp à la : “Toerke Blok”, “Toerke Veld” en “Toerke Want Zoeken” en nog wat meer van dat fraais.

Wat, als je beslist dat je één van de wandelingen kan uitbreiden, Landen stad in, bij de bakker binnen om daarna via een voetweggetje terug op je wandelparcours te komen?

Dat deden we gisteren. Meestal combineren we de bakker wel met Colruyt of met wat anders, maar nu zouden we er speciaal moeten om rijden. En dat is toch te zot? Snel naar de bakker rijden zodat we hier een toerke rond het blok kunnen maken?

Hoe heet dat dan? Het nuttige aan het nuttige en het aangename paren, want geloof me, het stukje Landen naast een druk bereden straat is niet zo aangenaam … ook niet voor mijn oren.

Previous

Paardenmeisje

Next

Stel dat …

10 Comments

 1. elsjeveth

  Toerke Bakker verdient zo te lezen geen aanbeveling …

  • ms

   Verre van, maar we gaan het wel nog doen als we ooit nog eens speciaal naar de bakker zouden moeten rijden maar dan misschien met een kleine omleiding.

   • elsjeveth

    En als beloning een extra lekker broodje van de bakker 👩‍🍳

    • ms

     Eén volkoren brood en één wit, ja. 😂

     Echt lekkere broodjes vind ik de eerder genoemde walnotenbroodjes van Lidl maar ook de meergranen (halve) baguettes van Aldi.

 2. Toerke niet-te-zot? ☻

  • ms

   Het is inderdaad niet té zot, het is tenslotte maar zes kilometer, maar enkel jammer van dat kleine stukje waar je uit het veld komt en Landen in gaat. Zoals gezegd, volgende keer toch een ietsje aanpassen.

 3. Leuk als je wandelen en winkelen kan combineren.

 4. ms

  Dat vind ik ook.

  Vroeger deden we de Colruyt met de fiets, maar dat is niet meer haalbaar of w zouden elektrische fietsen moeten kopen.

  Te voet kan het dan weer wel maar dan mag je zwaar geladen het boeltje naar huis slepen. Daar hebben we ook geen zin in.

  Anderzijds kunnen we aan de Colruyt wel een toerke wandelen.

  Dat is dan eens iets anders dan Toerke Blok.

 5. Dat doe ik ook vaak. Ben net terug van de HEMA. Een wekkertje gehaald. Mooie wandeling en bijna 9000 stappen!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén