Wat doet een mens met weer zoals dat van gisteren?
Zagen en klagen? Neen toch.
De keuken induiken en kaneelbroodjes bakken, dat wel.
Er komt geen foto, ze zijn dan wel lekker maar ze zien er niet uit.
Volgens mij waren er twee fouten geslopen in het -duidelijk slecht vertaalde- recept.
Volgende keer een andere interpretatie aan geven en dan hopen dat ze wel fotowaardig zijn zodat de lezers kunnen mee genieten.
En wat deden we nog?
Twee logs schrijven die we niet kunnen posten omdat we we niet weten of we er een bijhorende foto voor hebben.
Nog een kaneelbroodje? Iemand?
petergreyphotography
Lekker maar lelijk voedsel komt vaker voor. Toppunt van gruwelijk ogend eten zijn die verbleekte foto’s op zo’n bord aan de gevel van toeristenrestaurants. Bleekgroene spaghetti, lichtblauwe biefstuk, frites met de kleur van in melk geweekte maden… Maar een kaneelbroodje gaat er altijd wel in, dus ja, graag!
ms
Voedsel fotograferen is blijkbaar al niet zo gemakkelijk, ik ben er ook geen fan van, zeker niet als je gaat lezen welke trucs1 fotografen gebruiken om het er zo appetijtelijk mogelijk te laten uit zien.
____________________
1 Youtube
Matroos Beek
Mijn vader zaliger vroeg vaak aan mijn moeder: ‘bak je nog eens een mislukte taart? Want die smaken het lekkerst.’ Dat zal vast ook voor jouw kaneelbroodjes gelden.
ms
Eigenlijk zie je bij de hoeveelheid van de ingrediënten dat het hele recept vertaald is, waardoor je op één plaats een twijfelgeval krijgt en op een andere de zekerheid dat het fout is.
Volgende keer maak ik enkel de helft, pas sommige ingrediënten een beetje aan en werk ik af zoals ik denk dat ze moeten.
Een ander recept probeer ik niet uit, die worden namelijk allemaal met pizzadeeg gemaakt.
Bertie
Ja, ik lust er wel een, dank je.
Mislukt? Doet aan de smaak niets af toch? Ik had het vaak met cake, was de bovenkant gescheurd. Maar lekker!
ms
De smaak was uitermate goed.
Eén ding is spijtig, je zou ze onmiddellijk moeten opeten, de dag erna zijn ze wat aan de droge kant.
Volgende keer de helft van het deeg bakken en de helft invriezen.
elsjeveth
De tarte tatin het voorbeeld van eten dat niet zo bedoeld was maar geweldig smaakte en sindsdien wereldwijd bereid wordt…ik lust wel zo´n kaneelbroodje
ms
Wat me wel opvalt is dat zoveel mensen ze wel zouden lusten.
Toen ik aan Zoneke vertelde dat ik ze wou bakken, haalde hij -lichtjes- zijn neus op.
elsjeveth
Hi hi dat is wel bijzonder dan. Hij heeft er misschien al genoeg gegeten 😉
ms
Ik heb er geen idee van. 😲
Suskeblogt
Zo’n kaneelbroodje mag je me steeds opsturen. Liefst aangetekend. 🙂
ms
Ik heb het geprobeerd. De facteur heeft het -jammer genoeg- opgegeten. 😭😂