Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Eén koekske

Een recept in de krant trok mijn aandacht.

Het betrof één koekje dat je in de microgolfoven kon bakken. Interessant! Gedaan met te veel koekjes, gedaan met dagenlang bewaren. Zin in een koekje, je bakt er ene. Die zou -zo op foto gezien- wel wat groot uitvallen, maar een grote koek kan je in twee verdelen.

En ik ging aan de slag. Alle ingrediënten in één kom …

Hoe stom onnadenkend kan je zijn? Alle ingrediënten, inclusief chocoladedruppels -bij gebrek aan chocoladechips- vóór de gesmolten boter. Het resultaat laat zich raden. In plaats van een koekje met chocoladestukjes had ik een bruine koek. Ik heb er een foto van, maar zet hem niet.

Niet dat die er vies uit ziet of zo, maar als je de rare linken leest die sommigen in totaal normale dingen zien …

Het was niet slecht. Daarmee is alles gezegd. Of toch niet? Wij vonden het niet voor herhaling vatbaar. Het recept ging de virtuele vuilbak in.

Previous

Als de zon schijnt

Next

Met wat geduld

12 Comments

 1. Koek bakken in de microgolf. Dat is nieuw voor mij. Het idee is aardig, één koek per keer. Maar het werkt alleen als het een niet zo goeie koek is, denk ik. Want als-ie wél lekker is wil je er automatisch meer dan één en dan moet je nog een keer bakken. De oude methode is toch beter.

  • ms

   Enerzijds denk ik dat het de verleiding verkleint (om in de koekjesdoos te zitten). Anderzijds vergroot het die alleen maar (gezien het gemak om het te maken).

 2. En toch zou ik dan denken, ik maak meteen een heel pak.
  Je hebt het in ieder geval geprobeerd!

  • ms

   Dat heel pak zou ik wel geprobeerd hebben mocht die ene meegevallen zijn.

   Maar voor mij hoeft het niet. Voor Luc ook niet. 😁

 3. Jammer van de mislukking.

  Ik zou ook wel eens in mijn magnetron willen bakken.

  Stille groet,

 4. Het is altijd het proberen waard. Is het resultaat niet wat je verwacht dan weet je dat ook weer.

 5. elsjeveth

  Je hebt het in ieder geval geprobeerd. Het magnetron koekje verdwijnt naar de folder ´misbaksels´ zo te lezen. De koekjes op de foto zien er smakelijk uit

 6. Jammer. Ik had het graag geprobeerd, alle ingredienten dubbel voor een flinke hap…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén