Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wandelen in Landen

Sedert de benzineprijzen de pan uit rezen beperken wij ons, voor het wandelen, meer en meer tot eigen streek.

Nu we uiteindelijk terug met de 20km afstand flirten, wordt dat enerzijds moeilijker, anderzijds gemakkelijk. Er zijn gebetonneerde veldwegen genoeg zodat we zelf wel een toer kunnen uitstippelen maar die zijn dan zo eentonig.

Maar zoals geweten heeft wel elke gemeente enkele wandelpaden in het aanbod. Landen dus ook1.

Wat is het nadeel van deze wandelingen? Ze gaan over gebetonneerde veldwegen, soms zelfs gewoon over straten.

Er zijn er dus enkele die we wel een paar keer per jaar opnieuw gaan doen -om in vorm te blijven- maar de andere heb ik sowieso op een zwarte lijst gezet.

Wat hebben we hier in Landen dan wel? Hoebels, die dan weer motten en tumuli genoemd worden. Dat zijn dan wel vriendelijke dingen om in het landschap tegen te komen.
____________________
1 Wandelingen in Vlaams Brabant – Landen
2 Motten en tumuli

Previous

Verborgen parels

Next

Grappige Google

7 Comments

 1. Het beste lijkt me zelf de wandelingen uit te stippelen. Langs straten lopen is niet altijd even leuk. Benzineprijzen blijven hoog. Die zullen niet meer naar beneden gaan of het moet gaan om enkele centen.

  • ms

   Ik vrees ook van niet. Ze vinden veel redenen op op te slaan, maar omgekeerd werkt het zo niet.

 2. Mooi, die heuveltjes. Ze geven het landschap reliëf. Het voordeel van je eigen omgeving wandelen is dat je die omgeving heel goed leert kennen. Maar soms heb je behoefte aan iets anders, dat wel.

  • ms

   Soms wel ja. Ik dacht eerst zo eens een reeks wandelingen te doe om al die heuvels in beeld te brengen, zoals ik met de treinen deed, maar pfff … het opgelegde eraan gaf me tegenzin.

 3. Naar eigen smaak uitstippelen, dan weet je waar je het beste kan gaan.
  Zelf vond ik natuurpaden niet altijd zo geschikt door de ongelijke bodem, steentjes en onverwachtse graspollen. Ik struikelde zo vaak dat ik liever op een geasfalteerd bospad liep.
  Met de fiets was het ook lastig.

  • ms

   Zoals we deden met Toerke Blok maar dan met meer kilometers. 😁

   Ik houd wel van bospaden, maar niet zo als ze modderig zijn of als er te veel wortels uitsteken. Dan zou ik niet rondkijken maar enkel uitkijken waar ik mijn voeten zet.

 4. elsjeveth

  Eigen streek ontdekken is ook spannend. Sinds onze verhuizing vallen we soms al wandelend van de ene in de andere verbazing

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén