Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De treinen nog ne keer

Met een nachtelijke ingeving die het nuttige en het aangename verder af zou werken van een jaarlijks terugkerend “Ooit ne keer” gingen we een week niet zomaar wandelen, maar met een doel.

Waar we vorig jaar nog de treinen op de Staakweg wat dichterbij gingen bekijken en ik terloops de opmerking maakte over de vage planning om de treinen te gaan fotograferen bij de overige overwegen van Landen en omliggende stapten we vorige miezerig mistige vrijdag resoluut naar Overwinden,

(Lees verder onder de foto’s)

waarna ik ook een trein besturen van mijn verlanglijstje kon schrappen. Zie bewijs hier onder.

(Lees verder onder de foto)

Vorige zonnige zaterdag stond Velm op de planning,

(Lees verder onder de foto’s)

waar de trein vanuit Landen wél, maar die vanuit Hasselt niet op het appel was. Het lag niet aan de trein, het lag aan een verkeerd aflezen van de uurregeling mijnentwege.

Op natte zondag bleven we thuis en op azuurblauwe maandag stapten we naar Neerwinden … gelukkig niet verloren moeite.

(Lees verder onder de foto’s)

Op dinsdag werd het Colruyt. Van de nood een deugd makend reden we maar even door tot aan de brug over het spoor met zicht op de achterzijde van het station en wandelden een “Toerke Park”.

(Lees verder onder de foto’s)

Volledigheidshalve ga ik hier nog de foto’s bijvoegen die ik jaren geleden nam toen we met Tempus Arti nog op de watertoren konden.

(Lees verder onder de foto’s)

Zoals men misschien zal merken begonnen die treinen me een beetje mijnen hoebel uit te hangen, anders had ik wel de moeite genomen om van de andere zijde van de brug, richting station, te nemen en van de overzijde van de brug, de weg overgestoken, de bocht van Landen uit twee oogpunten te laten zien.

Ge kunt niet geloven hoeveel moeite en berekenen het kost om te voet op de gepaste tijd aan die overwegen te arriveren. Op die brug wou ik er dus niet op wachten, al staat er een trein op foto die net aangekomen was..

Bleef er nog enkel Ezemaal en dat ging ik nu ook niet laten liggen omwille van falende goesting. Maar daar hadden we de auto voor nodig. We profiteerden van een rit naar de patattenboer om even een ommetje langs het stationnetje te maken.

Maar ik wou toch een beetje variatie in de foto’s brengen. Dus ging ik efkes bekijken of ik er beweging zou in krijgen.

Beweging zit er in, maar niet helemaal zoals ik bedoelde. In de vrees een trein te missen heb ik twee keer te vroeg afgedrukt. Maar voor een eerste poging …

(Lees verder onder de foto’s)

Ziezo. Opdracht volbracht.

Nu nog een nieuwe uitdaging zoeken om “Toerke Blok”, “Toerke Veld” en aanverwanten wat op te vrolijken, maar dan liefst even iets dat niets met treinen te maken heeft.

Previous

Kinderen dopen

Next

Niet met stenen gooien

9 Comments

 1. Ik vind de bewegende trein foto’s goed gelukt! Daar zie je de snelheid. Ik fotografeer ook graag treinen en rails. Zeker als ze op zo’n breed spoorwegemplacement langzaam aan komen rollen. Ze zijn er bijna, het is alsof de locomotief zich al een beetje ontspant. Of zo’n mooie slang, zoals op je bovenste foto’s. Prachtig.

  • ms

   Ik heb wel altijd iets gehad met treinen.

   Maar nu werd het me wat eentonig, altijd dezelfde foto’s, soms zelfs dezelfde trein.

   Het werd wat zoeken op internet, wat bladeren in een fotoboeken, om uiteindelijk zelf uit te vlooien hoe dat op mijn eigen toestel in de praktijk om te zetten was.

   De eerste trein van de laatste reeks had ik te veel op de kop, dat was een boemelke en dat ging elk moment stoppen. De tweede en de derde nam ik zowat op 45°. Maar ik wou de kop wat scherper gevolgd door de beweging van de vierde foto. Dat wordt nog wat uitproberen.

 2. De resultaten mogen er zijn, vooral de rijdende treinen met beweging in de foto’s zijn echt goed!

  • ms

   Dank je. Ik ga toch proberen ze nog te verbeteren. Dat wordt echt wel toeleggen op beweging de komende dagen.

   Ik zou die treinen dichterbij moeten laten komen, maar het probleem zit hem dan in mijn vinger. Ik zie die trein opduiken in mijn zoekeroculair maar aangezien het doorrijdende treinen waren, wou ik niet riskeren dat ze voorbij zouden zijn voor ik wat deed en drukte automatisch onmiddellijk af.

   Een ietsje te vroeg om het, door mij, gewilde resultaat te geven.

 3. Het zijn knappe foto’s geworden. Vroeger zag ik iedere dag treinen op en neer rijden. Op den duur let men daar niet meer op.

 4. Eindelijk ben ik tot hier gekomen, er was een update.
  Mooie opnamen, je zou er in willen zitten. Ik ging altijd graag met de trein.

  • ms

   Wij wilden na ons 65ste ook wel weer meer uitstappen met de trein gaan doen met het senior ticket maar corona gooide roet in het eten.

 5. elsjeveth

  Je hebt er een heel project van gemaakt. De foto van de bewegende trein is een compliment waard. Opgegroeid in een gebied (Zeeuws-Vlaanderen) waar behoudens af en toe een goederentrein geen treinen rijden vind ik grote stations altijd heel indrukwekkend. Al die rails en wissels…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén