Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Niet met stenen gooien

Een paar weken terug keurde het overlegcomité de coronabarometer goed. Daarmee was er een basis, een handleiding zodat men bij veranderingen in de pandemie de juiste gepaste maatregelen zou treffen.

Vandaag komt het overlegcomité weer bijeen. En ondanks het volgens de coronabarometer nog niet aangewezen1 is om te versoepelen of van kleur te veranderen is er de roep om alles los te laten2. Hebben ze dan nog niets geleerd uit voorgaande versoepelingen?

Ik heb er bewust voor gekozen om dit te posten nog voor ik weet wat het wordt. Ik wil geen steen werpen als ze zich niet houden aan hun eigen coronabarometer, maar ook niet naar diegenen die de druk zetten.

Wij beslissen voor onszelf. Al doen de cafés de nacht door … wij zullen er niet zijn, zomin als op festivals, theaters noch filmzalen.

Wat we wél gaan doen? Zondag, de boekenmarkt. Die gaat nà drie maanden coronagevoeligheid opnieuw door.

Ik ben er blij om maar ga niet staan juichen, maar uitermate voorzichtig zijn en in stilte genieten en hopen dat het deze keer blijft duren.

____________________
1 Het Nieuwsblad
2 Het Nieuwsblad

Previous

De treinen

Next

Het mysterie van Luc

10 Comments

 1. Wij blijven ook nog even voorzichtig. Het kan ineens weer niet op. Ik zou zeggen… bouw traag en geduldig af, of op… het is maar hoe je het bekijkt. Fijn weekend!

  • ms

   De boekenmarkt gaan we doen.

   We wilden ook weer terug gaan zwemmen, maar als de mondmaskers in de klassen wegvallen weet ik het nog zo niet. Even zien hoe het er de carnavalsvakantie uit ziet.

   • Nog even afwachten met het afdoen van die mondmaskers. Ik vrees dat ik mij nu daar ook nog niet veilig bij voel, niettegenstaande het knap lastig is met z’n FFP2 masker aan. Het is misschien beter om eerst de overstap naar een gewoon maskertje te maken.
    Geniet van de boekenmarkt én het zwemmen. Mijn echtgenoot is ook weer gaan zwemmen deze week.

 2. Over twee weken gaan we naar schouwburg, ik neem het mondkapje mee.

 3. elsjeveth

  Veel plezier op de boekenmarkt, mooi dat het weer mag.
  Voorzichtigheid is alles dat staat als een paal boven water.

  • ms

   Voorzichtigheid is niet altijd helemaal veilig. Als je de verkeerde tegen komt ben je nog gezien.

   Maar als je dat moet vermijden, kan je beter alle deuren op slot doen en niet meer buiten komen. Dat is me toch een brug te ver.

   Voorzichtig omgaan met berekend risico. 😉

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén