Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het geslacht

Zo af en toe staat er iets in de gazet over “gender reveal”. Dat is de aankondiging van het geslacht van een kind dat op komst is. Meestal halen ze enkel de gazet als zo een “gender reveal” fout gaat.

Er was ooit een tijd dat de mensen dat niet deden, gewoon omdat ze niet wisten wat er op komst was.

Toen het -in de beginperiode- wel te voorzien was las je er ook wel over, ook meestal als de ouders ontgoocheld waren omdat de kleine toch niet was wat hen beloofd was.

Nu is het ook ineens een reden voor een feest, liefst met veel omhaal en hoe straffer hoe beter. Des te meer kan er fout lopen..

Anderzijds lees je over jonge mensen, erg jong soms, die ineens van geslacht willen veranderen.

De mensen van nu zouden het ook beter niet meer doen, gewoon omdat elk kind uniek is.

Previous

Rood en groen

Next

La navette

12 Comments

  1. Heel soms hoor je nog van aanstaande ouders die niet willen weten welk geslacht het kind zal hebben. Al die parties zijn geloof ik overgewaaid uit de VS. Ik las laatst, en ik weet niet of het waar is hoor, het lijkt me uit de duim gezogen, maar dat de bevrúchting tegenwoordig ook gevierd wordt, ik bedoel de zaadcel die als eerste het eitje aantikt. Het is de bedoeling dat de winnaar dan een medaille en kransje omgehangen krijgt en dat het volkslied wordt gespeeld. Daarna volgt een ereronde. Probleem schijnt te zijn dat die winnaar meteen uit het oog wordt verloren en ook niet meer opduikt.

  2. Nu nog een feestje om het besluit te vieren: hoera, we gaan een kind maken.

  3. Waarom niet, ze schijnen daar dol te zijn op parties.

  4. Er is altijd een reden voor een feestje. Op den duur doe je niets anders meer dan feesten om welke reden dan ook.

  5. elsjeveth

    De oma van mijn schoondochter vroeg bezorgd na de gender reveal aan Debbie: maar zeg is dat wel betrouwbaar zo´n ballon 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén