Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Rood en groen

Dat ik me nooit iets aan de mode gelegen liet liggen kwam oorspronkelijk door mijn moeder die besliste wat ik mocht en moest dragen.

Dat ik daar later zelf ook niet aan meedeed had te maken met het feit dat ik liever zelf koos waar ik me goed in voelde en de spiegel dat beaamde dan dat ik maar weer de aanwijzingen van anderen zou volgen.

Want de mode? Die verandert elk jaar. En dat is hem ook om de verkoop te doen. Kleren die jaren meegaan zijn niet goed voor de consumptie en de economie.

Wat komt dat rood en dat groen daar nu bij doen. Wel dat was een afknapper uit de jaren lang geleden. Toen zei men: “Rood en groen is boerenfatsoen”. Evenals strepen combineren met ruiten.

Als ik nu rond mij kijk zie ik dingen die in mijn ogen nog harder vloeken maar ik heb mijn ogen geleerd om daar geen pijn van te krijgen.

Zolang het niet opgelegd is draagt ieder wat hij/zij wil en heeft een ander daar niks mee te zien zelfs niet als het er uit ziet of ze geen bovenkleding aan hebben.

Previous

Drama

Next

Het geslacht

9 Comments

 1. Gelukkig volgt niet iedereen slaafs de mode. Anders liepen we constant in uniform.

 2. Prima maar ongewild doe je soms toch mee met de mode, veel winkels bieden niets anders.😔

 3. Ik heb de indruk dat de modetrends niet meer zo extreem zijn als vroeger. Begin jaren 70 moest iedere jonge vrouw een minirok aan om dan het jaar er op in lange indische gewaden rond te lopen. Zie ik het verkeerd ?

  • ms

   In die jaren had je de twee. Enerzijds de aanhangers van de mini. Anderzijds zij die meer naar de hippiekleren neigden.

   Maar de meest voor de handliggende kleren lagen ergens tussenin. Mijn toenmalige voorkeur ging uit naar olifantenpijpen en een beetje Spaans aandoende kleren zoals rode bloes op zwarte broek en brede zwarte plastron.

   Want ja, in die dagen konden plastrons ook voor meisjes. Ze waren wel lichtjes anders van snit.

 4. elsjeveth

  Laten rood en groen nu mijn lievelingskleuren zijn. Wat niet verhinderd af en toe mijn oma´s snerende opmerking te horen, rood en groen boerenfatsoen, niet geschikt voor ons soort mensen 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén