Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het rommelde

Weken en weken mooi weer en wij schrijven ons in voor een rommelmarkt. Maar we moeten wel op voorhand betalen en bovendien een waarborg geven dat we tot het einde gaan blijven. Ik snap dat wel als je ziet dat je, als je als bezoeker op zo’n rommelmarkt rondloopt meer plaatsen ziet waar ze hun schup al afkuisten dan andere. Dus ja …

En wanneer beslist dat onweer om huis te houden? En op welke dag zit er kans op een bui in? En wat doe je in dat geval? Kans lopen dat je alles moet afdrogen en dat je boeken een ellendig hoopje pap worden? Of je geld door de riooltjes laten weg spoelen?

We gingen. We namen wel plastic folie mee, maar we hebben niet echt goeie. De ene -de oudere- is wat te dik en niet helemaal doorzichtig. De andere -de nieuwe- is wat te dun, zo vreesden we, maar bij Hubo hadden ze op het ogenblik van aanschaf geen betere.

Het was mooi weer. Er was een smid. Er waren workshops.

En de verkoop? We hadden geen kinderkleding. En dat blijkt deze dagen veruit het interessantste artikel op een rommelmarkt.

We zullen toch eens goed moeten overwegen of we nog willen investeren in rommelmarkten. Ik heb er -eerlijk gezegd- een beetje genoeg van.

Uitgelichte afbeelding:

  In een wereld waarin het blijkbaar normaal is een moeder aan te spreken over het huren van haar vierjarig dochtertje, ga ik geen herkenbare foto van kindjes plaatsten, al zag dat er dan nóg schattiger uit. De vader heeft hier weet van.Previous

Dat heet zalmkleurig

Next

Het halve ei is een lege dop

9 Comments

 1. De foto is zo ook heel mooi! Wat verkopen jullie op de rommelmarkten? Boeken?

  • ms

   Oorspronkelijk verkochten wij daar spullen die van ons waren en die we kwijt wilden. Dat ging vlot.

   Toen gaf Bollie mij de boekjes en het speelgoed van de kleindochters waar ze te groot voor waren. Dat ging ook vlot.

   Maar toen begon het met: “Ah, jullie doen rommelmarkten” en we “kregen”. Dat ging niet meer vlot.

   We hebben al heel veel weggebracht naar de Kringwinkel maar de postuurkes hebben we nog. Die gaan deze week ook naar de Kringwinkel.

   Wat wij willen -of beter: wat ik wil- is rommelmarkten doen met boeken en platen. Die laatste hadden we gisteren niet mee omdat ik eerst van de “rommel ” af wou.

   Maar de boeken verkochten ook niet. Er werd wel veel in gesnuisterd en gekeken maar dat was het dan ook.

   Maar dat wil ook niks zeggen. Voor corona verkochten we zo een hele doos boeken aan iemand die specifiek naar boeken van de schrijfster op zoek was. Het moet gewoon treffen.

 2. De kinderkleding zijn jullie een beetje ontgroeid, ik begrijp dat je daar maar moeilijk nog energie kunt voor opbrengen.

  • ms

   Dat moment van twijfel is door. Want wij doen die markten omdat we daar wat aanspraak hebben, anders zouden we helemaal geïsoleerd geraken.

   Maar die kinderkleding? Niet normaal hoor. Maar die mensen die dat verkopen zijn ook niet helemaal tevreden. Wat ze vragen is altijd té duur blijkbaar. Badpakjes en splinternieuwe kleedjes voor 1€.

   Dat is dan iets waar ik niet in mee zou gaan. Ik ga denkelijk een bordje maken dat ik niet wil marchanderen. Ik kan het altijd op mijn slechte oren steken.

 3. En? Al over nagedacht?
  Wat ik vaak zag was een overschot aan boekenkraampjes. En, verrassend: iemand verkocht zo goed als nieuwe romans. Dat bleken misdrukken, pagina’s kwijt of dubbel.

  Vandaag is het hier stoepverkoop voor iedereen, veelal spullen die je zelf ook teveel hebt.

  • ms

   Ja hoor. We gaan gewoon door zoals ik op Peter en Matroos antwoordde. Boeken en platen en een heel klein beetje -minder rommelachtige- spullen.

 4. Zelf bezoek ik weinig rommelmarkten. Er spullen verkopen heb ik nog niet gedaan. Ik denk dat ik er het geduld niet voor heb om daar een hele dag te staan en te riskeren niets te verkopen.

  • ms

   Wij doen het meer om eens onder de mensen te komen en verkopen is mooi meegenomen. Maar liever boeken dan rommel. Daar heb je minder uit- en inpakken aan.

 5. elsjeveth

  Het leverde een geweldige foto op van het meisje bij de keramiek potten.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén