Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Grappige Google

Je wil ergens naartoe. Je vraagt raad aan Google Maps. Die geven je, de te volgen, route aan. Ze houden daarbij rekening met werken en andere obstakels onderweg, met de mogelijke verkeersdrukte en met de zuinigheid voor je tank.

En dan rijd je die route en ziet allerlei. Je ziet zelfs interessante dingen en je denkt: “Bij het naar huis rijden gaan we hier efkes stoppen”.

Denk je dat? Werkelijk? Echt?

Wat doet Google Maps? Die leidt je via een andere weg naar huis.

Previous

Wandelen in Landen

Next

Andere vlag, zelfde lading

18 Comments

 1. Nooit iets uitstellen!

  • ms

   Ook niet als je onderweg bent naar elders. 🤔

   Maar dan raakt je planning wel hopeloos in de war. 😂

   • Moet kunnen.

    • ms

     Niet echt. Als je ergens onderweg een tussenstop wil bekijken en dan zie je iets dat je ook wel eens kan meenemen dan kan dat niet onmiddellijk omdat je anders te laat op je uiteindelijke bestemming komt.

     De terugweg ligt dan voor de hand, want dan ga je naar huis.

     Extra omrijden? Tegen het advies van Google in? Je weet misschien wel waar er werken zijn, maar Google houdt ook rekening met ongevallen en zo meer.

     Dus doen we dat niet en onthouden dat voor een volgende keer.

 2. In zo’n geval zou ik zelf de weg naar huis bepalen.

  • ms

   Het voordeel van Google is dat ze weten waar de werken, de ongevallen en de files zijn. En dat is handig. Daartegenin gaan zou een beetje zijn zoals naar een dokter gaan en toch je zin doen. Wat overdreven, maar toch.

 3. Dat viel dus even tegen, maar je hebt vast wel meer mooie dingen gezien ook op de terugweg. In de tijd dat ik met mijn man reisde, keken we op de kaart en zochten daar een route uit. We keken wel waar we uitkwamen en als we even een dag wilden stoppen zochten we een B&B om een uur of vier en gingen dan het stadje of dorp nog even bekijken. Je vakantie begint wanneer je de huisdeur achter je dichttrekt en overal is het mooi (behalve in de mijnstreek met al die kolenafvalbergen) of zijn die er nu niet meer, ik ben al jarenlang niet meer met de auto op vakantie naar het buitenland gegaan.

  • ms

   Het is niet iets éénmalig. Het gebeurt wel meer. Er is niets om tegen te vallen, enkel om te onthouden.

   Meestal zijn we met google wel onderweg naar een iets verder, reeds geboekte verblijfplaats.

 4. Dat valt tegen…

 5. google kan en weet veel

  maar gelukkig niet alles

  alhoewel met de A.I., zou je er aan gaan twijfelen

  • ms

   Gelukkig maar. Het zou anders nogal situaties opleveren als je verblijf weet waar je bent gaan eten en waar je bent gestopt.

   Maar van routes onderweg kennen ze wel de details, al zijn hun omleidingen soms ook wel eens kantje boordje. Toch als je op een smalle weg moet kruisen met een dwarse bus. 😮

 6. We reden nooit op google dus ik weet het niet Het was kaart of tomtom. Wegomleggingen e.d werden aangegeven dus je kon best even stoppen.

  • ms

   Wij hadden eerst tomtom maar die heeft ons eens -letterlijk- het bos ingestuurd en met google gaat het minder fout.

   En ja, hij houdt rekening met alle toestanden onderweg.

   • Dat deed de onze ook , heel af en toe, nar een doodlopende weg. We dachten dat het gps-systeem dan niet op tijd was ingelicht.

    • ms

     Ik denk het niet. We zijn ooit zo in Diest in een eenrichtingsstraat beland waar we enkel en alleen nog achteruit uit konden en dat ging dan nog serieus bergop.

     Meestal ging het goed, maar die maakte wel meer fouten.

 7. elsjeveth

  Arghhh dat was een tegenvaller, rijst meteen de vraag ´to Google or not to Google. Of gewoon je neus achterna.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén