Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Relaas van een luie dag

Zitten we hier op de dag na Ons Heer Hemelvaart gewoon wat te zitten, zegt Luc plots: “Hier rijdt er ene met een groene vlag voorbij” waarop ik vraag: “Er is hier toch geen koers?”, waarop hij zegt: “Niet dat ik weet”.

Even later weet hij te vertellen: “Allemaal motards! En ze moeten stoppen”, gevolgd door: “Ja! En allemaal koereurs”.

Hij gaat snel door de gordijnen gluren, zoals betaamt voor goede buren, waar ik vierkant tegen ben, ik ben dan ook geen goede buur, maar ik slaag er toch nog in om boven zijn arm nog snel een foto te klikken.

(Lees verder onder de foto)


Gelukkig maar, want eens ik de voordeur wil openen hoor ik Luc zeggen: “Te laat, ze zijn voorbij.”

Een pozeke later zegt Luc: “Ze zijn er terug”. Ik spring op en gris op halve hoogte ineens mijn fototoestel maar bij zijn lurven, open de voordeur, net op tijd om Luc te horen zeggen: “Te laat, ze zijn voorbij.”

Luc gaat het opzoeken op internet. En daar vindt hij het. Het zijn de 1000km voor Kom op tegen Kanker1. Op de website vindt hij ook een tijdstabel en hij zegt: “Ze komen hier seffens nog eens langs” waarop ik mopper: “Ik houd niet van: ‘Kijk eens, ze zijn al weg’. Ik blijf hier” waarop Luc antwoordt: “Ah, ik dacht dat het wel een uitgelezen gelegenheid was om die beweging in de foto’s nog eens te proberen”.

En wie stond er als eerste aan de poort met het fototoestel in aanslag, denkte? Ik kan zelfs mijn eigen mopperbuien niet vertrouwen.

Maar dàt ging een beetje verkeerd en grondig fout natuurlijk.

(Lees verder onder de foto)


Ik had het toestel ingesteld op beweging van treinen, wielrenners probeerde ik nog niet uit. Maar die fietsers reden niet zo rap als een trein. Het ging tenslotte bergop ook.

“Dat is niks” zei Luc “straks komen ze hier nog een keer of vier voorbij, in de andere richting” waarop ik antwoordde: “Dan zijn wij hier niet, dan zitten wij in het zwembad”.

En ook dat ging fout. De parking van Plopsa stond afgeladen vol en ik had geen zin om het zoveelste balleke in de soep te zijn. Dus draaiden we om en ging ik met het fototoestel aan de slag.

Na de vier passages van die fietsers begon het er wat op te lijken, maar ik was er toch niet tevreden over.

We hebben dan maar verder naar de Giro gekeken.

____________________
1 1000km-Kom op tegen Kanker

Previous

Chrome en Firefox

Next

Zwarte ooievaars

12 Comments

 1. Zo is die dag ook voorbij gegaan.

  • ms

   Ja, maar nu moet ik de planning van gisteren samen met die van vandaag doen. Van er aan te denken alleen al ben ik nu al moe. 😂

 2. Ik vind het wel een mooie foto, al is het niet helemaal duidelijk wat erop te zien is. Overmorgen hebben ze bij jullie geloof ik de 1000 km voor een ander goed doel. Dan krijg je weer een kans. 🙂 (Ik ben wel benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.)

  • ms

   Dat is die kopfoto. Maar het is niet wat ik wil. Ik wil een scherp vooraanzicht van een fietser waarbij zijn eigen beweging achter hem te zien is.

   Ik zag al wat ik wil bereiken, maar dat is natuurlijk door een professioneel fotograaf gemaakt.

   Gisteren was al de tweede dag van “1000km voor Kom op tegen Kanker” en dat gaat nog door tot en met morgen.

 3. Wat maakt het uit, je begrijpt de snelheid en daar gaat het om. 😂😁

  • ms

   Wel snelheid speelt een rol, de opnametijd speelt een rol en als je dat combineert en het licht is te fel … als je weet dat iets kan en het lukt maar niet dan … probeer ik wel opnieuw bij een volgende koers.

 4. Altijd moeilijk om snel bewegende mensen of dingen op de foto te krijgen, toen de Giro d’ Italië hier eens langs kwam ben ik bij een scherpe bocht gaan zitten waar de renners even in moesten houden daar. Ik heb toen wel redelijk goede foto’s kunnen maken.

 5. Schitterende foto! Ik heb een collega die meerijdt met deze koers. Ik zal haar de foto tonen en zeggen dat ik niet wist dat ze zo snel kon rijden 😁

 6. elsjeveth

  Dat is bijna leuker dan de Giro kijken, zo´n koers verrassing langs de voordeur.
  De foto´s geven in feite de verrassende doortocht mooi weer.
  1000 km. ik doe ze het niet na. Chapeau

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén