Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Chrome en Firefox

Dan wil je na een daguitstap het daar even op het blog over hebben en wil dat blog niet mee.

Na veel zoeken en pluizen blijkt het om Chrome te gaan. Maar dan vraag ik me af waarom Firefox het ook niet deed.

Want ja, op de telefoon heb ik Chrome en op de laptop Firefox en het was die laatste die eerst dwars ging liggen. Hij wou niet plannen, zei dat hij onmiddellijk gepubliceerd had en bij controle op Lucs laptop bleef alles blanco, wit als een kinderziel die net geboren was. Dat was eigenlijk al een opluchting … dat dat log nog niet gepubliceerd was.

Uiteindelijk kwam het er door, plande ik en ging slapen. Maar het slapen lukte me niet omdat er een zin in dat log stond die me niet aanstond, ik moest en zou dat aanpassen. En het was weer zover, chrome gaf me een “ERR_CONNECTION_CLOSED”.

En toen stond ik terug op, jawel, en ging pluizen en zoeken en vertelde google mij dat Chrome zulke stoten durft uitsteken. Ik moest Chrome terug naar zijn oorspronkelijke instellingen zetten. Nu ja, ik had nooit veel aan Chrome aangepast, enkel die irritante leeslijst er uit gebonjourd.

Dat deed ik dus maar en toen ging Chrome dat efkes moeten laten bezinken en bleef Firefox dwars liggen. Een uur later zat het log goed, al spartelde Firefox nog altijd wat tegen, ongewillig beest dat hij is.

En dan denk ik: “Ik stop met alles” want ja, Flickr is haast helemaal opgeflikkerd, Instagram bezorgde me deze week ook al gram en als ze zo een irritant einde aan een mooie dag breien …

“Ik stop met alles” is zowat de tegenhanger van “Ik wil naar huis“, maar dan anders.

Gelukkig is die irritante leeslijst niet terug.

Previous

Labiomista

Next

Relaas van een luie dag

18 Comments

 1. Ik voel met je mee. Ik haat het ook als de dingen niet werken zoals ze moeten werken. Een woede even groot als de machteloosheid slaat dan toe. Ik begrijp mensen die hun pc uit het raam gooien. Dat doe ik dan weer niet, ik ga zitten puzzelen en meestal komt het dan wel goed. Maar een crime is het!

  • ms

   Ik vind het altijd zo -ja- crimineel dat je goeie tijd moet verspillen aan een probleem dat een ander maakt.

 2. Gelukkig heb je het in orde kunnen brengen en loopt je blog terug als gesmeerd. Irritant om zo een mooie dag te moeten afsluiten.

  • ms

   Ik ben er toch niet erg gerust in. Gisteren deed hij het nog eens, maar het ging vanzelf weer over bij het refreshen.

 3. Heel naar is dat. Op mijn laptop werkt wp enkel via Chrome. Vroeger was dat niet zo.

  • ms

   Dat is ook eigenaardig. Bij mij werken ze allemaal wel op mijn laptop.

   Op mijn telefoon probeerde ik enkel Firefox de eerste keer dat Chrome ooit problemen gaf, maar het beviel me niet.

 4. Bewonderenswaardig, je ijver, verstand en geduld. Ik mis ze alle drie.
  Meestal blog ik daarom met mijn ogen dicht. Narigheden kan ik toch niet oplossen, daar is een uitknop voor. Helpt het niet, dan roep ik iemand die het wel kan.

  • ms

   Ik wou dat ik er nog meer verstand van had. Ik voel me een te vroeg geboren IT’er.

   Was ik later geboren kon ik er een opleiding in gevolgd hebben.

 5. Welke versie van WordPress gebruik je? Ik zit inmiddels op 6.0
  Vaak heeft de werking van wordpress niets te maken met je browser, maar wel met de php-versie die op de server draait waar je domein staat.

  Ik werk meestal met Edge, maar in Firefox en Chrome werkt het ook.

  Belangrijk is wel dat je je wordpress blijft updaten, net als de plugins die je hebt geïnstalleerd. Als dat allemaal up-to-date is, zou het allemaal goed moeten werken, als ook de server van je hostingpakket goed is ingesteld.

  De browser roept alleen het pakket op wat je op de server hebt staan. Meestal is het dus niet de browser die tegenwerkt, zeker niet als er twee browsers hetzelfde probleem geven. Dan ligt het meestal aan je wordpress of de server waar deze op draait

  • ms

   Ook de 6.0. De updates gebeuren automatisch, die van de plugins ook. Ik ben absoluut pro updates. Die PHP is trouwens ook de laatste versie.

   Ze gaven niet dezelfde fout. Firefox deed niks meer terwijl op Lucs laptop een blanco pagina te zien was.

   Chrome op de telefoon gaf wel een foutmelding.

   Achteraf gezien denk ik dat het evengoed om een tijdelijk probleem bij de server kan gegaan zijn.

 6. elsjeveth

  Soms zit het mee, soms echt helemaal tegen en bij voorkeur op momenten dat het net niet uitkomt. Ik leef met je mee…

  • ms

   Soms vraag ik me af: “Waarom altijd als ik het nodig heb?”

   Het antwoord is nochtans eenvoudig. Als ik het niet nodig had, zou ik het niet merken.

   😂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén