Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De tankreservatie

In 2005 gingen wij tanken, voor 15€ -zoals ik lees op mijn eigen blog– om daarna bij de boodschappen de melding te krijgen dat er niet genoeg saldo op de rekening stond. Op dat ogenblik gaat je tikker ineens in snelheid verdubbelen, geloof me, want je weet dat er wél genoeg saldo is.

Uiteindelijk wisten ze me te vertellen dat dat kwam door het vroegere ASLK, je weet wel, door het schoolsparen. Daardoor stond er een reservatie op die kaart. Ik had nooit aan schoolsparen gedaan -mijn moeder was daar tegen- en ik had dus ook nooit een rekening gehad bij de ASLK. Pure verzinsels dus.

Een paar jaar later las ik dat er nog iemand gewag maakte van zulk een situatie, maar dat die reservatie er kwam omdat men aan een tankstation niet kon inschatten voor hoevéél je zou tanken. En ik dacht aan de prietpraat waarmee ze ons destijds met een kluitje in het riet hadden gestuurd.

Deze week las ik het terug. Iemand die voor 20€ tankt en ineens 375€ van haar rekening ziet gaan1. Met maar weer de uitleg over die reservatie, met maar weer dat gezwam over geen juiste inschatting te kunnen maken en dus maar aan te rekenen voor het vullen van een vrachtwagen.

En ik vroeg me af: “Is dat nu nog niet opgelost?”

____________________
1 Het Nieuwsblad

Previous

Bijna kersen- en kriekentijd

Next

Proefondervindelijk

10 Comments

 1. Dat probleem heb ik niet ondanks dat ik destijds bij de nonnen aan schoolsparen deed van de ASLK;

  • ms

   Dat is echt bij iederéén zo.

   Dat blijven hangen gebeurt dan ook niet elke keer, maar enkel sporadisch en als het je overkomt, kan je er niet om lachen.

   Het kan “zomaar” morgen bij jou het geval zijn.

   En 2005 wilden ze me met een kluitje in het riet sturen, vandaar hun excuus over de ASLK dat er geen was, maar enkel een poging om zichzelf van de schuld te ontdoen.

 2. Ik deed ook aan schoolsparen via ASLK, maar dit zegt me helemaal niks…

  • ms

   Het heeft dus niets met ASLK noch met schoolsparen te zien, enkel met firma’s die hun eigen inkomsten willen veilig stellen en het ongemak dat het aan anderen oplevert als onbelangrijk afdoen.

   En dat ze van 2005 tot nu nog geen andere manier gevonden hebben? Dat kan ik best geloven. Ze zullen gewoon nog niet gezocht hebben.

 3. Dat het nog niet opgelost is na zoveel jaar. Er zal toch wel iemand weten hoe aan de knoppen te draaien?

  • ms

   Wel ja. Maar het is gemakkelijker om de enkelingen bij wie het gebeurde te negeren dan er iets aan te doen.

   Ondertussen weet ik wel dat je, op het ogenblik dat het gebeurt, in paniek slaat en dat terwijl iedereen om je heen je nogal scheef bekijkt.

   En het dan nog op een -niet meer bestaande- bank steken.

 4. Ik denk dat ik het snap…

 5. elsjeveth

  Wie weet een toekomstbeeld. Met de huidige stijgende benzineprijzen, een volle tank voor 375 euro. Een tankstation met vooruitziende blik 🙂

  • ms

   Juist ja. En nu willen ze binnen tien jaar af van die brandstoffen en moet iedereen op elektriek gaan rijden.

   En dan lees je het paniekzaaiend artikel dat er mogelijk niet genoeg stroom zal zijn voor de plattelandsdorpen. En wie zit daarbij? Landen toch natuurlijk.

   En in Nederland zijn er nu al beperkingen voor bedrijven.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén