Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

King Kaart!

En nu iets over kaarten, meer bepaald bankkaarten. Er was een tijd dat je je kaart in een kaartlezer stak en dat je betaling een feit was. Nu is dat al meer een loterij van: “doetiehet of doetiehetniet”.

Of hangt het van de bank af? Sedert mske klant is bij een bepaalde bank heeft ze met die bankkaart al meer problemen gehad dan wat anders. Want, hoe leuk is het niet als je in de Colruyt staat en drie kaartlezers moet proberen eer er ene is die je kaart kan lezen?

En wat dan met de situatie waarin Slow ergens wil betalen en de kaartlezer beweert dat “het niet kan”. Slow schrikt op zulk moment zo danig, dat hij vergeet dat hij de kaart van zijn eigen rekening ook nog heeft. Hij komt thuis en vraagt aan mske wat er gaande is. mske kijkt op pc-banking, dat ligt natuurlijk uit! Ze rijden dan maar naar het stadje, naar de bank. Bij de selfbanking binnen in het kantoor krijgt ze de melding dat het toestel de verrichting niet kan uitvoeren. Op de buitenautomaat verschijnt “saldo ontoereikend”. En mske wordt ambetant want er staat wel nog voldoende saldo op. De volgende morgen kijkt ze weer pc-banking na en wel ja, dat saldo is nog steeds ruim voldoende.

Ze belt naar de bank waar ze haar verzekeren dat dat geld nog altijd op die rekening staat en “neen, ze snappen niet wat er gaande is maar ze gaan het onderzoeken”.

En dan krijgt ze volgende mail:

Geachte,

Zoals gezegd was er nog een reservatie aan uw kaart. Dit heeft te maken met het feit dat u op (datum) bent gaan tanken en dan wordt er altijd een bepaald bedrag gereserveerd. Dit is voor iedereen zo. In uw geval is die reservatie (waarschijnlijk door het kleinere bedrag van tanken) blijven hangen en vandaar dat u niet meer kon betalen. Maar alles is nu in orde en u kan weer normaal werken met uw kaart. Als dit zich in de toekomst nog eens voordoet, gelieve dan aan de loketten een normalisatie van uw kaart te vragen.

Vriendelijke groeten

 

Klein bedrag? Klein bedrag om te tanken? 15€ is nu niet wat mske een klein bedrag noemt, rekening houdend met haar tic.

En mske heeft hen ook gevraagd of het echt nodig was om nog maar eens ergens met een rode kop te moeten staan. En dat het toch weer Slow moest overkomen, dat is de King van de kaarthistories, maar dat is voor een andere keer.

Previous

Nog 100 km

Next

Kiekskes

1 Comment

 1. 15-10-2005, 23:04:30
  bankkaarten
  ik heb er nooit problemen mee, en ik gebruik ze altijd en overal.
  en van twee verschillende banken, zo heb ik er altijd eentje bij
  http://liliwens.skynetblogs.be
  liliwens

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén