Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

En in de lucht …

We kwamen woensdag over de Brusselse Ring en zoals steeds houd ik mijn fototoestel klaar. Je weet maar nooit dat er ene laag genoeg komt hangen om te landen … En dat deed hij. Ik heb er wat op los geklikt om toch maar een goede foto te hebben.

Pas gisterenmiddag, toen ik de slaap uit mijn ogen had gekregen, veroorzaakt door de intense dag die die woensdag toch was geweest, zag ik maar eerst wàt ik juist op foto had: een gepersonaliseerd Kuifjesvliegtuig gemaskeerd als de duikboot in “De Schat van Scharlaken Rackham”. Kijk maar naar de uitgelichte foto hierboven. Een kinderhand is snel gevuld.

Wat verder kreeg ik nog wat te zien:

(Lees verder onder de foto)


Een reusachtige schorpioenvormige wolk boven ons hoofd. Die wou ik niet écht in mijn kinderhand.

En wat stuurt Luc me gisteren? De link naar een artikel uit de “Daily Record” met een foto van een reusachtige arendvormige wolk1 die boven Arran werd genomen.

En ja, Luc houdt nog wel af en toe een oogje op het nieuws over en van Arran.

____________________
1 Daily Record

Previous

Je nieuwe tv-box komt eraan

Next

Santé!

13 Comments

 1. Mooi vliegtuig, en de wolken zijn ook schitterend. ‘We fly you to the home of Tintin.’ Ik probeer een Nederlands equivalent te vinden… We fly you to the home of Tom Poes. Maar hij en heer Bommel woonden meer in een soort Ierland, dan moeten we misschien eerder aan Ryanair denken. Nee, België, het land van bieren en striphelden. (Toegegeven, op het gebied van strips konden de Fransen er ook wat van.) Ik vind het chique, dat vliegtuig. Nu nog eentje met Guust Flater.

  • ms

   Het probleem hier is altijd die tweetaligheid. En als het niet in twee talen kan, dan maar in het Engels. Veronderstel ik.

   Anderzijds is het internationaal gezien misschien ook wel verkieslijk.

   Wie weet vliegt er geen Guust Flater rond.

 2. Leuk wat men zoal kan zien in wolken. Dat vliegtuig staat er ook mooi op.

  • ms

   Soms neem ik er wel een foto van, maar een foto geeft niet altijd weer wat je in realiteit ziet.

   In dit geval viel het nogal mee omdat de staart er erg duidelijk op staat.

 3. Ha, de ‘Kuifje’. Die heeft ons vorig jaar naar Spanje gevlogen. Het Rode Duivels vliegtuig hebben we ook al gehad. Nu nog het Magritte-toestel.

  • ms

   Ik wist niet eens dat vliegtuigen in thema’s geschilderd werden.

   Het is dus echt toeval dat ik hem op foto heb, want eigenlijk liep het al tegen de avond aan.

 4. Het vliegtuig krijg ik (nog) niet te zien de wolk is prachtig. En die van Arran .
  In de Pyreneeën kon je het ook treffen, een bijzondere wolk. Of het toeval is weet ik niet, misschien is de luchtstroming daar anders dan hier.

  • ms

   Blijkbaar zijn er wel bepaalde locaties waar je wolken vindt die je elders niet vindt. In de Pyreneeën was ik wel maar noteerde ik het niet zo.

 5. Wat een mooi vliegtuig. Ik wist ook niet dat dit bestond.
  En wat een kunstwerk in de wolken. Hemels mooi.

  • ms

   Ja hé, in het vervolg nog meer met het toestel op schoot op vinkenslag zitten.

   Al hebben we al meer gedacht om eens bij die uitkijkplatforms te stoppen als we er langs rijden.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén