Na een week quarantaine, een week grote hitte, twee weken zonder en een warme autorit na het laatste museumbezoek, stopten we bij de supermarkt om stante pede een bak ijscrème in huis te halen en gingen we er bij thuiskomst maar eens rustig voor zitten om tot de conclusie te komen dat de bus gezouten karamelsaus een alarmerend “pffftt-geluid liet horen, gelukkig pas nadat mijn crèmeke al was voorzien.
“Wat nu?” vraagt Luc op zaterdag “Gaan we er halen?”
Op zaterdag? Naar de supermarkt? Neen toch!
Dan maak ik toch zelf gezouten caramelsaus zeker! Allee nu!
____________________Recept: 100gr. suiker in 3 eetlepels water op zacht vuur, wachten tot suiker lichtbruin begint te worden, dan omroeren met garde tot massa goudbruin wordt, 100ml room (kamertemperatuur) toevoegen en roeren met garde tot saus homogeen is, 50gr. boter (in mijn geval margarine) toevoegen en roeren tot boter gesmolten is en saus glad is. Vuur uitzetten, zout naar smaak toevoegen (iets tussen een halve en een hele theelepel).
petergreyphotography
Dat lijkt me heerlijk. Hoe maak je dat?
ms
Ik heb het recept in het log bij gezet.
petergreyphotography
Veel dank!
Matroos Beek
Vroeger heb ik vaak suiker gecarameliseerd om caramelroom te maken.
Jouw sausje bij het ijs lijkt me heerlijk. Maak je het sausje met suiker, room en zoute boter?
ms
Ik heb het recept in het log bij gezet.
Matroos Beek
Dank je!
ms
👍
Suskeblogt
Het is het weer voor ijskreem. Voor mij zonder saus.
ms
Het is er zeker weer voor.
elsjeveth
Oefff wat een smakelijk plaatje en dito verhaal.
ms
Nóg smakelijker is het opeten. 😂
Bertie
Het smaakt al bij het lezen. 🙂
Bedankt voor dit recept.
ms
Graag gedaan. 😉