Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

In beeld met veel klank

Gisteren heb ik mij zenuwachtig gemaakt en dat is een onderdrijving. “Gisteren stond ik stijf van de zenuwen” komt meer in de buurt van het reële zenuwengehalte van gisterenavond.

Het is al een hele poos dat Microsoft het uithangt als het over foto’s gaat. Bij elke nieuwe aanpassing kan ik minder en minder. Nu hebben ze de manier gevonden om foto’s in hun programma te moeten bijwerken als je je haren niet wil uittrekken van errezze.

Je kan dus wel nog -als een vlo- van het ene naar het andere programma huppen maar met een hele hoop foto’s levert dat een hele hoop frustratie op.

En ik herhaalde nog maar eens: “De volgende is een chromebook” al is dat ook maar een bijkomende uiting van bovenvermelde frustratie.

En dan nog de namen van die schepen … pffftt. Ik wou al “foert” zeggen ware het niet dat die foto’s aan mijn mouw -die ik niet aanhad- zaten te trekken.

Bovendien ben ik niet zo heel tevreden over mijn fotoblog, ik vrees dat dat een heel slecht thema is dat ik daar gekozen heb. Dat krijg je als je je laat leiden door het uiterlijk.

Ze staan er op, vijf foto’s die ik, samen met die twee van gisteren, de schoonste vind. Er zijn er nog, maar ik moest wel kiezen uit heel veel zijkanten en ik vond “Roald Amundsen” wel een passende naam voor een mooi schip.

Voilà! Te bekijken op: “In beeld“.

Previous

Het verloren land

Next

Over niks

14 Comments

 1. Je foto’s had ik al gezien, (mooi!), maar toen ik voor de zekerheid errezze even aanklikte voor een betekenis, las ik: Het gevoel dat je met je vingers in de pries hebt gezeten. Pries? Ik weet het intussen: stopcontact. Dat maakt errezze wel een heel goed woord voor de gemoedstoestand die je beschrijft. 🙂

  • ms

   Die foto’s! Ik schrok toen ik je “like” zag. Maar ja, domweg niet aan gedacht dat ik dat niet in de planning zet, maar op datum van de foto’s. 😮

   Over die pries heb ik nog gedacht dat ik dat er misschien ook moest bij zetten.

   Ik heb er gewoonweg hoofdpijn van gekregen. Domme Microsoft.

 2. Prieze is een woord dat we hier ook nog wel eens gebruiken. Welk gevoel het heeft om daar met je vingers in te zitten heb ik gelukkig nog niet ondervonden. Leuk zal het wel niet zijn.

  • ms

   Ik heb het ook nog niet geprobeerd, maar ik stel het me wel zo voor. Een overload aan zenuwen.

   Gelukkig heb ik een haarspeld in of het stond hierboven allemaal recht omhoog.

 3. Nog steeds te weinig op je In Beeld geweest, ik vergeet het steeds maar ga straks kijken.
  Het is irritant dat we op Internet niet echt vrij zijn. Wat we ook willen organiseren, er is aldoor een bedrijf nodig dat toestemming moet geven, tegen betaling uiteraard.

  De pries ken ik toevallig. Beeldend uitgedrukt, met je vingers daar in te zitten 🙂

  • ms

   Ik zet er niet zo veel op. Vroeger met Flickr zette ik er de foto’s van elke wandeling op. Nu enkel enkele van speciale uitstappen.

 4. De foto’s zijn geslaagd, van de achterliggende problemen is niks te merken toch?
  Ik ken dat, ik steek ook soms mijn vingers in de prise nadat ik mijn plaffeturen heb gesloten en in mijn tabbaard en krosjeerwerkske niet kan vinden… mijn echtgenoot krijgt er de kriebels van als ik zo ga praten. Omdat hij me dan niet begrijpt. En dat vind ik dan net weer zo grappig.

  • ms

   Wel, ik was echt blij met die foto’s. Hadden die schepen rechts aangehouden, het was niet waar geweest.

   De achterliggende problemen zaten hier in huis. Ik heb ruzie gemaakt met Microsoft, met In Beeld, met foto’s, … en alles wat er aan te pas kwam en dat doe ik luidop.

   Luc en ik hadden in den beginne ook zulke communautaire problemen. Woorden zoals “het stiet” kende hij niet en “kabassen” als werkwoord gebruiken wij niet, enkel als meervoud van een kabas.

   En ik vond het raar dat ze voor hun naam altijd een lidwoord moesten zetten zoals: “Het is de Luc hier” … en dat ik me wel waste maar dat Luc zijn eigen waste.

   Het wende …

 5. De Belgische echtgenoot (uit Eeklo) van een nichtje heb ik niet bij de hand als tolk, ik doe het met google. 😂

 6. elsjeveth

  Ha ik had een melding ontvangen van je In Beeld release en geliked. Ze zijn prachtig en wat betreft mijn vlaamse woordenschat ik leer elke dag weer bij 🙂 waarvoor dank

  • ms

   Ja, die “IN Beeld” wordt niet gepland en daar komen de foto’s dan voor ik het er hier over heb. Zo kan ik mezelf nog verrassen. 😂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén