Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Gent – zoals gezegd

De uitstap naar Gent, waarvan sprake bij een vorige gelegenheid, stond gisteren op het programma. Geen museum deze keer, geen tentoonstelling en ook geen boekenmarkt noch -verkoop.

We gingen -voor de tweede keer– naar het BK-Indoor Atletiek in de Topsporthal in Gent. We zagen ze lopen, springen en vliegen. We zagen records sneuvelen en we zagen mislukkingen. Het hoe en wat en wie ga ik niet uitgebreid uit de doeken doen. De sport primeert op prestaties, in mijn ogen dan toch.

Wat me opvalt, bij deze editie, waar ik vroeger het gros der atleten wel kende, of althans bij naam, dat nu niet meer zo is.

Op zeker ogenblik heb ik me gerealiseerd dat het, wat foto’s nemen betreft, het gemakkelijker zou zijn om te filmen en er daarna een stilstaand beeld uit te knippen. Het valt echt niet mee. Het levert soms wel grappige foto’s op, maar wil ik die wel openbaar maken? Ik weet nog zo niet.

De boekenmarkt op de Ajuinlei? Ach ja, dat zal eens voor later zijn, misschien in de zomer of zo …

pske van mske:

  Wie meer foto’s wil zien, kan ze nu op “In Beeld” bekijken.Previous

Drie keer is scheepsrecht

Next

Geplande postjes

9 Comments

 1. Actiefoto’s van sportevenementen zijn altijd leuk om zien. Plaats die maar gerust.

 2. Ja, ik zag ze op In Beeld. Momentopnamen zijn mooier dan de sport zelf.
  Je kan me niet ernstig nemen, ik weet niets van sport en competitie. Al die jaren begreep ik niet wat mijn man zo boeide in schaatsen, atletiek, wielrennen, noem maar op. Hoogstens voel ik de spanning bij de laatste meters. Of bij voetbal af en toe.
  Het enige wat ik bewonder is de conditie van topsporters.

  • ms

   Ik had het als kind graag willen doen, maar volgens mijn ouders was dat niks voor meiskes.

   Het heeft me dus altijd geboeid, van kleinsaf aan. Met tennis en voetbal heb ik eigenlijk niks. Er zullen nog wel meer sporten zijn waar ik geen voeling mee heb.

   Maar op zo een kampioenschap zie je de winnaars en ook zij die meedoen. En dat doorzetten vind ik ook bewonderenswaard.

 3. Jammer dat ze zo dachten. Dat hoorde je toen vaker.

 4. Ja, niet zoveel als jongens maar het groeide.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén