Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Taal is zeg maar echt mijn ding

Toen ik een afbeelding zocht voor mijn log over moderne taal, dacht ik ineens aan de twee boekjes.

Omdat ik het zo vaak over taal in het algemeen en het verschil tussen Nederlands en Vlaams wel een beetje een stokpaardje werd, kreeg ik eens een boekje in handen geduwd. “Dat is iets voor jou” zegden ze. Ik geloofde ze en kocht het.

Toen ik het las was ik erg verbaasd, de schrijfster had het over dingen die ik al eerder op het blog had geschreven. Maar ach ja, toeval is een eigenaardig beestje en de ene blogt er over, de andere schrijft een boek.

Maar toch stak het wat, niet om het voorgaande, maar om wat anderen misschien zouden denken, dat het ík was die plagieerde, en ik besloot het wat minder over taal te gaan hebben.

Ondertussen vond ik in de Kringwinkel de opvolger van het eerste boekje en volledigheidshalve heb ik het ook meegebracht.

Ik kan het niet helpen, ik bekijk beide boekjes altijd een beetje scheef.Previous

Jim keek mee

Next

Addenda

6 Comments

 1. Taal is en blijft een interessant onderwerp. Leuke boekjes zo te zien.

 2. Dat je niet plagieert geloof ik echt wel.
  Er zijn zo vaak onderwerpen die door meerdere mensen beschreven worden, juist een breed thema als taal.

  • ms

   Dat is ook zo. Ooit wou mijn neefje meedoen aan een quiz op TV en vroeg om een grappige voorstelling te schrijven.

   Ze vroegen hem of hij een meisje kende van de andere kant van het land want die had bijna hetzelfde ingestuurd.

 3. Dat zijn aardige boekjes. Het komt vaak voor dat twee of meer mensen onafhankelijk van elkaar dezelfde dingen opvallen en dat ze daarover schrijven. Of dingen uitvinden of ontwikkelen ongeveer dezelfde tijd. Of werelddelen ontdekken. Daar hoef je het plezier van de ontdekking niet door te laten beïnvloeden.

  • ms

   Dat doe ik dan ook niet. Maar ik heb het zo vaak niet meer over taal. Ik heb geen collega’s meer en ik kan het er op het blog toch ook niet constant over hebben.

   Dat deed ik vroeger wel blijkbaar

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén