Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Rare gesprekken over gestoorde zaken

De laatste twee dagen vliegen hier rare woorden tussen de soep en de patatten en bij de avondboterham. Bij die van ’s morgens niet, dan heb ik mijne koffie nog niet uit.

Dan hebben we het over Chromecast, slimme TV’s, Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Streamz, Proximus Pickx, … en nog zo een paar dingen die wat op vloeken lijken.

Want eerlijk gezegd, wil ik dat niet, willen wij dat niet.

Waarom hebben we er het dan over? Heb je de programmatie van de VRT en Canvas al eens bekeken tijdens het Wereldkampioenschap voetbal1? Om te bleiten! Effenaf om van te bleiten.

Ze geven gewoon àlle matchen uit, met voorbeschouwing, nabeschouwing én een avondoverzicht. En voor wie het dan niet weet is er nog altijd de radio.

____________________
1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/10/11/wk-2022-vrt/

Previous

Nachtelijk gsm-gebruik

Next

Konijn met pruimen

18 Comments

 1. Begrijp ik goed dat jullie géén voetballiefhebbers zijn? Dan wordt het Netflix
  of afzien. (Of een ouderwets gezelschapsspel zoals Halma, Ganzebord of Mens erger…. eh wacht… 🙂 )

  • ms

   Luc is wél een voetballiefhebber, maar geen fanatieke. Dat wil zeggen dat hij af en toe wel eens naar een match kijkt op TV maar dan wel zijn koptelefoon op zet.

   Het stoort me ook niet dat hij nu, met dat WK, ook naar meer matchen gaat kijken.

   Wat mij -en hem trouwens ook- wel stoort, is dat alle andere programma’s op aangepaste tijden worden uitgezonden of helemaal wegvallen. Zelfs het Nieuws wordt ingekort.

   Ze hadden ooit, lang geleden, daarom Canvas in het leven geroepen om op twee paarden te kunnen wedden. Wel ja, …

 2. Ik kijk eigenlijk nooit geen live tv meer. Altijd via de app om te herbekijken, ben ik meteen verlost van de reclame. Tegenwoordig stream ik niet naar de tv want mijn echtgenoot kijkt veel voetbal. Ik neem dan mijn koptelefoon. Vaak ook om muziek te beluisteren.

  • ms

   Als we met één van die streamingdiensten beginnen wil dat zeggen dat we ook die chromecast nodig zouden hebben.

   Maar ik wil niet méér TV gaan kijken, wat wel zou gebeuren met een streamingdienst in huis, maar ook niet minder.

 3. Tis bijna zonde om te zeggen: ik ben er van verlost.
  ☺🙄

  • ms

   In “normale” omstandigheden heb ik er geen last van, al vind ik het wel storend dat ze bij de publiciteit nu ook al publiciteit maken voor hun “eigen” voetbalprogramma’s met veel te lange fragmenten.

   Nu zou ik er ook geen last van hebben, hadden ze hun tweede, ooit culturele zender voor meerwaarde, niet mee in het complot betrokken, zodat er nog wat voor anderen dan voetbalfanaten overbleef.

   • Er zijn, naast de officiële sportprogramma’s zovéél voetbalpraatjes, elk net heeft er minstens 1 en de een weet het nog beter dan de ander.

    • ms

     Ook de andere media doen daarin mee. Sla ik ’s morgens de nieuwsapps open staat voetbal altijd bovenaan. Ik moet dan altijd op “Recent” of “Net binnen” gaan kijken om het nieuwste (minder belangrijk blijkbaar) nieuws te kunnen lezen.

 4. Tja, ik denk dat je maar geduld moet hebben tot die gekte weer voorbij is . Sterkte ermee!

 5. Hier wordt geen voetbal gekeken. Jammer van al die programma’s die dan wegvallen of ingekort worden. Er zijn toch sportzenders meer dan genoeg ?

  • ms

   De VRT heeft blijkbaar het contract binnengerijfd en dus gaan ze daar gebruik van maken.

   Gelijk hebben ze, maar niet als ze daarom andere kijkers in de kou laten staan. Ze hadden andere oplossingen kunnen zoeken.

 6. Ik had het aanbod van VRT tijdens het WK nog niet bekeken. Dat zullen dan TV-loze avonden worden, want wij hebben ook geen Netflix of consoorten. En we zijn geen voetbalfans.

 7. elsjeveth

  Als notoire voetballiefhebbers leven we toch met jullie mee. Gelukkig is het daarna kerstmis, volop tijd voor films etc.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén