Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Sanitair praatje

“Waarom? Oh, waarom?” zo vraag ik me af, waarom ben ik zo gegeneerd als ik ergens te lande, op een autosnelwegparking zonder sanitaire voorzieningen, in de autokoffer stap waar, zoals eerder verteld, mijn eigen mobiele chemische wc zich bevindt. Waarom toch die rare soort schaamte voor iets dat heel natuurlijk is?

Dan kan het gebeuren -en het gebeurde onderweg naar Libramont- dat ik goed rondkijkend uit die koffer stap, de hoek van mijn eigen auto omga en recht voor mij, niet eens in de bosjes, maar net bij aanvang ervan, een bloot g… van enige omvang zie hurken. De man -de hare of niet- stond erbij en keek ernaar en reikte haar heel hoffelijk een blaadje wc-papier aan.

Mannen hebben het toch maar gemakkelijk denk ik soms. Ze zoeken zich, naargelang hun omvang een dikke of een dunne boom uit. Al moet ik zeggen dat de man hier ten huize daar ook niet erg voorstander van is en ook liever 80 cent betaalt voor een deugdelijk sanitair bezoek.

Maar de natuur buigt zich niet altijd naar persoonlijke voorkeuren natuurlijk. En dus denk ik dat veroorzaker van onderstaand toch een heel erg presseeke moet gehad hebben.


Previous

De volgorde

Next

De foute limerick

20 Comments

 1. Tja, krijg dat beeld nou maar weer eens uit je hoofd… 🙂

  • ms

   Dat valt nogal mee. Ik heb wel al meer blote g…ten gezien.

   Maar dat iemand dat echt zo ongegeneerd durft doen vond ik toch bizar.

 2. Mij lukt het niet om in het openbaar zomaar tegen een boom te plassen. Dan liever ergens een toilet opzoeken eventueel tegen betaling.

 3. Die gene voel ik ook in dat geval.
  Het blijft 😯 al is het nog zo natuurlijk.

  • ms

   Nu ja, als ik ergens ben en ik moet vragen waar het sanitair zich bevindt, zal ik ook niet zeggen: “ik moet” maar eerder dat ik mijn handen wil wassen. Werd het ons zo geleerd?

   Maar meestal geef ik gewoon geen uitleg natuurlijk.

   • We leerden te vragen naar het het toilet. Het ligt eraan waar je bent, wijlen schoonmoeder zou me hebben uitgelachen en gezegd ‘moet je naar de wc?’ 🙂

    • ms

     Bij ons heet dat de wc.

     Mijn ene grootmoeder noemde dat “het gemak”. Toen ze in Brussel ging wonen werd dat het toilet.

     Bij mijn andere grootmoeder was dat “het huizeken”.

     Maar ja, “het gemak” en “het huizeken” waren nog planken met een gat achter een gammele houten deur.

 4. Ik zoek ook liefst een echt toilet op, maar een keer in Schotland waren we ‘in the middle of nowhere’ toen ik het echt niet meer op kon houden, niemand te zien, dus ik duik achter een bosje om te plassen, maar het had geregend (ja Schotland dus) en de grond was nog behoorlijk nat, ik hurkte en gleed onderuit een eind op mijn blote billen door het gras. Gelukkig had ik nog niet geplast even een stukje verder een plekje gezocht en gedaan wat gedaan moest worden. Toen ik bij mijn man terug was kreeg ik de slappe lach. Hij maar vragen wat er zo leuk was achter die struik.

  • ms

   Op wandel kan het me ook overkomen. Maar dan vind ik dat eigenlijk nog zo erg niet.

   Al hou ik er wel rekening mee dat ik niet te veel drink op voorhand maar wel water meeneem.

   Maar dan is die meeneem-wc ook wel erg handig voor op de parking (voor of na de wandeling).

 5. Ik ga wel ergens iets drinken als de mogelijkheid er is. Met als gevolg dat ik een uur later weer ‘moet’. Tijdens corona heb ik mij een Uixi herbruikbare plastuit aangeschaft want toen was er niks open. Ik heb veel plezier gehad van dat ding en ga het terug meenemen als wij weer lange fietstochten gaan maken.

 6. daar heeft iemand zijn best gedaan

 7. Als de nood hoog is…

 8. elsjeveth

  Dat heeft iemand heel hoge nood gehad 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén