Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Die Mayersche

Omdat ze op dinsdag zo veel regen gaven, zouden we maar eens een tip van een van de boekenmarktbezoekers gaan bekijken. Hij rijdt, van tijd tot tijd, naar Aken en bezoekt “Die Mayersche” en dat zouden wij nu ook eens doen.

We parkeerden de auto buiten het stadscentrum en wandelden, met google maps naar de boekenwinkel.

Het was een grote boekenwinkel, een heel grote dat wel. Ja, het was prachtig. Het was modern. Het was af … Er waren boeken. Er waren heel veel boeken, maar meer zoals ze ook bij ons te vinden zijn. Natuurlijk, als je niks vindt naar je gading ben je altijd wat ontgoocheld, maar toch … ik miste iets.

Je kon er op elk verdiep wel iets drinken en een stuk taart/koek eten. En die waren voor duimen en vingers af te likken. Daar deden we ons wel te goed aan.

Een prettige, mooie en interessante algemene ervaring dat wel. Maar toch niet helemaal wat ik had verwacht/gehoopt.

Ooit waren we per toeval, ergens iets meer noordelijk dan Carlisle, in Sedberg, beland en hadden daar ook niets van wat we zochten gevonden, maar we kwamen er wel buiten met een kabas boeken die óns hadden gevonden.

Hoe moet ik nu de vinger leggen op wat ik juist miste bij deze erg luxueuze Duitse winkel? Ik weet het niet. Het zal waarschijnlijk wel aan mij liggen.

En dan had ik nog wat met google maps. Waar die ons vanaf de parking kriskras door achterafstraatjes, langs bouw- en afbraakwerken, ruziënde mensen en wietrokers geleid had ging die vanaf de winkel langs een brede winkelwandelstraat recht op recht op die parking af. Net of hij/zij ons het lelijkste van de stad had willen laten zien.

Ons verder bezoek aan Aachen hebben we afgebroken. We zijn niet zo voor steden en zeker niet als ze zo veel lawaai maken.

pske van mske:

  Wie meer foto’s wil zien, kan ze nu op “In Beeld” bekijken.

____________________
1 Die Mayersche

Previous

De kleine vakantie

Next

De zeempotten

14 Comments

 1. Jammer dat het niet klikte met die winkel. Jullie zijn toch eens over de grens geweest.

  • ms

   Jawel, het is zelfs een fantastische winkel. Misschien gaan we er zelfs terug, maar dan niet met dezelfde verwachtingen.

   Het is namelijk niet de winkel waar je iets echt onverwacht zal tegenkomen, wat boeken betreft dan toch.

 2. Jammer, het klinkt als de ideale winkel.
  Geen tweedehands boeken? Geen hoekjes om in te snuisteren?

  • ms

   Neen. Het is wel een toffe winkel, een meer algemeen beleven, een totaalconcept.

   En ook veel stapeltjes met “de nieuwste”.

   Hij is ook erg prettig ingericht met die mogelijkheid om te zitten, een koffie te drinken, een stuk gebak te eten en ondertussen je “vondsten” te bekijken.

   Op het derde verdiep heb je een buitenterras, met zicht op Aachen.

   Wat wil een mens nog meer? En toch …

 3. Ah de Mayersche, die ken ik. Die ligt dichtbij Elisenbrunnen waar je lekker op het terras kan zitten en ze héérlijk ijs hebben (onder andere). De 25ste gaan we weer naar Aachen, mijn nichtje haar baby bewonderen.

  • ms

   Daar wilden we oorspronkelijk ook naartoe, maar hebben het uiteindelijk toch niet gedaan.

   • Er zijn wel meer goede zaakjes daar in de buurt. Hoewel ik ook vind dat de stad veel van haar charme verloren heeft de laatste pakweg tien jaar. Toen mijn zus er pas woonde – ik spreek wel van 35 jaar geleden – was het echt een heel leuke winkelstad.

    • ms

     Wij hebben wel een verloederd stukje gezien toen we van de parking naar “Die Mayersche” liepen.

     En die winkelstraat liep er zo goed als evenwijdig mee.

 4. Zo’n dertig jaar geleden ben ik meegereden met een vriendin. Zij vond het dé winkelstad. Helaas… ik heb daar niks gevonden en het was ook niet echt mijn ding.

  • ms

   Ik hou niet bepaald van steden noch van winkelen. Ik stap enkel een winkel binnen als ik echt iets nodig heb of mijn zinnen op iets bepaald heb gezet.

 5. elsjeveth

  Spijtig dat je je gading niet kon vinden, wel prettig dat er fijne kuchen werden geserveerd. Dat kun je wel aan de Duitse koekenbakkers 🙂 overlaten.

  • ms

   Daarom alleen al zou ik er terug naartoe gaan. Een lekker stuk gebak en een koffie omringd door boeken, dat vind je niet overal.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén