Grote logica nr. 1:

    Vanaf 2009 gaan vervuilers zwaarder belast worden. Hoe gaan ze dat doen? Wel auto’s die meer vervuilen gaan zwaarder belast worden dan auto’s die minder belasten. Laat ons dus zeggen, wie met een oude bak rijdt kan meer betalen dan diegenen die het zich kunnen permitteren van een splinterspiknieuwe tuut te kopen. En wat als die ouwe bak maar eens in de week buiten komt, terwijl die nieuwe dagelijks de ronde van België rijdt bij manier van spreken.

    De vervuiler betaalt?

 
Grote logica nr. 2:

    Ze zullen de verzekeringen van jonge vrouwen moeten optrekken, want die betalen minder omdat ze een mindere risicofactor zijn. Maar omwille van de gelijkheid en wat nog allemaal, gaan ze dat toch moeten gelijkschakelen. Omhoog dus!
     
    Maar vrouwen verdienen nog altijd 26% minder dan mannen! Wat is het? Omhoog of omlaag?