Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Straffe asem

Om het nu over een onnozel onderwerp te hebben, dit is er eentje.

Nu had ik het bijna geloofd. Bijna hé. Heel erg bijna. Doorheen de jaren heeft men getracht me wijs te maken dat een wasmachine wel degelijk sokken kan laten verdwijnen. Ik geloof(de) dat niet. Ik denk dat er iets anders de oorzaak van is.

Ik houd niet aan verdwijnende sokken bij het wassen. Ondanks een paar mislukte pogingen van Kulleprul, ons huisspook, verslijten mijn sokken liever dan te verdwijnen.

Maar nu had ik prijs! Ik had ze zelf in de wasmachine gestopt, ik had ze er zelf uitgehaald en bij het ophangen was er ene op de loop.

De -vermoedelijke- dader? De warmtepomp! Inderdaad. Ik heb die sok teruggevonden tegen de bloemenbak aan de andere kant van het koerke. Ik vermoed dat die uit de wasmand is geblazen.

Previous

Het dove luisterend oor

Next

Mensjes kijken

12 Comments

 1. Met spoken in huis kan er van alles verdwijnen. Zo ook de sokken uit de wasmachine.

 2. Echt, ik heb er nog nooit een teruggevonden, niet in de wasmachine.🤔

  • ms

   Ik ben -hout vasthouden- nog geen sokken kwijt gespeeld in de was. Van mijn huisgenoten kan ik dat niet zeggen. 🤔😉

 3. Toevallig was ik er gisteren ook ééntje kwijt. Zo’n ini mini sokje van de kleinzoon. Het was tussen de rubbers van de wasmachinedeur blijven hangen. Gelukkig dus teruggevonden.
  Niets zo vervelend als een sok die zoek is. Ik kan mij er druk in maken. Meestal vind ik ze terug: in een kussensloop, in de mouw van een bloes, of ergens kwijt onderweg… Gelukkig vond je die van jou dus ook terug.

 4. Goede middag, ik ben nog nooit een sok kwijtgeraakt in de wasmachine, trouwens ook niets anders uit de was. Maar mijn moeder zei altijd :”Wat het huis verliest, vindt het huis ook weer terug” Zolang je iets maar binnen kwijtraakt, natuurlijk.

 5. Uit de wasmand geblazen! Zoiets hoorde ik niet eerder, maar is het wel een mooie manier van kwijt raken (en terugvinden!) 🙂

  • ms

   Het is wel apart. Maar die welke je niet terugvindt zijn toch ook op eigenaardige wijze verdwenen.

   Wie weet welke mysterieuze verhalen dáár achter zitten. 🤔

 6. elsjeveth

  Het sokken mysterie! De waarheid over de verdwijning hiervan staat in de sterren geschreven. Die verduvelde warmtepomp 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén