Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wrijving

Op zeker moment op één van de evenementen kreeg ik een enorme jeuk aan mijn onderbenen. Er kwam een rode uitslag waartegen geen remedie gewassen was, behalve dan de tussenpozen tussen de evenementen in.

Ergens de voorbije week besloot ik dat ik de evenementensokken ook ging dragen om te gaan wandelen.

Na die eerste wandeling was de jeuk haast niet om uit te houden en de rode uitslag zat als een ring rond mijn benen. Vlammend rood waren die, als had ik brandwonden.

Waren die sokken de oorzaak? Ik begon er over na te denken. Ik had nooit problemen gehad noch met evenementensokken (zwarte van op de markt) noch met wandelsokken (grijze van bij Decathlon). Toen mijn zwarte sokken begonnen te verslijten had ik er eens van de makro meegebracht. Ik had, net zoals altijd, goed gekeken naar het etiket, kwestie van synthetisch spul te mijden.

Ligt het aan de makrosokken? Waarschijnlijk wel, mijn oude zwarte sokken zijn allemaal al in de sokkenhemel en zodoende kan ik het nu niet meer uitproberen.

Maar! Bij het overdenken kreeg ik ook een inval! Hier stond nog een blauw blik Nivea, dat Luc eens als relatiegeschenkje had gekregen. En vroeger had men die toch voor alles -maar dan ook alles- gebruikt. Ik wreef mijn benen in.

En ja hoor! Onmiddellijk voelde ik beterschap en de volgende ochtend was het rood zo goed als verdwenen.

Ga ik die sokken nog dragen? Ik weet het niet. En zeggen dat ik nog een nieuw pak van vijf paar liggen heb? Iemand sokken kopen?

Previous

Hallo meneer!

Next

Het schort en de cache-poussière

15 Comments

 1. Misschien is de verfsoort de boosdoener?

  • ms

   Na het aantal keren dat die sokken al gewassen zijn, zou dat toch eerder moeten afnemen. Maar dat doet het niet.

   Ik kan nog steeds niet met zekerheid de sokken als boosdoener aanduiden, maar ik denk dat ze het wél zijn.

 2. elsjeveth

  Makro sok met mikro organisme zo lijkt

 3. Dank voor je aanbod, maar ik draag nooit sokken. Ofwel blootsvoets, ofwel lange kousen. Wel straf dat sokkenmateriaal voor zo’n uitslag zorgt.

  • ms

   Buiten het wandelen en de evenementen, ik ook niet.

   Ik had enkel een rode uitslag op mijn onderbeen op de evenementen, wat ik aan de droogte weet. Maar die keer bij het wandelen was het zo echt een ring boven de -afgerolde- sok.

 4. Bij elke nieuwe sok een potje smeersel kopen?

  Sterke met het vervolg

  Zonnige groet,

  • ms

   Dat pak met die vijf nieuwe? Ik verkoop die gewoon op de rommelmarkt. Ik heb in de loop der jaren wel een iets of wat fragieler vel gekregen, misschien kan een ander er wel tegen. Ik kan zo terloops ook vertellen aan eventuele kopers dat Nivea een erg goed product is.

   Of ik geef ze kado aan de doerak, al heeft die wellicht veel grotere voeten dan ik.

 5. Vervelend. Gelukkig geen vlooien… dat was het eerste waar ik aan dacht… 😉

 6. Misschien eens proberen de sokken eerst te wassen in azijn, en ja die blauwe dozen Nivea gebruik ik ook nog steeds ,vooral voor mijn voeten.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén