Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Kleur in het veld

Kind zijnde stond er bij ons thuis een vaas met plastieken bloemen. Mijn moeder zei dat het korenbloemen en kollebloemen waren.

De korenbloemen stonden meestal tussen het graan. Ze zijn lang verdwenen geweest maar komen nu -gelukkig maar- terug meer en meer voor.

De kollebloemen stonden en staan een beetje overal. Ik heb ze mijn hele kindertijd wel degelijk zo genoemd. Later pas ging ik ze klaprozen noemen.

Waarom toch?

Mocht ik nu, in een Kringwinkel of rommelmarkt, een boekeeke plastieken klaprozen en korenbloemen vinden, kitcherig of niet, ik bracht ze mee.

Previous

Wegens wegenwerken

Next

De telefoonstoring

11 Comments

 1. De tijd dat de living vol plastieken bloemen stond lijkt me tot het verleden te horen. Die wie weet vind je die terug in kringwinkels of rommelmarkten.

  • ms

   Op Pinterest staan er wel nog nepbloemen, maar geen plastieken, maar de prijs is er ook naar.

   Ik had nooit nepbloemen noch -planten in huis. Dit was mogelijk een bevlieging. 😂

 2. Mooi is het, de graanvelden en ook sommige weiden weer vol met kruiden en veldbloemen. Als kind zat ik in het weiland van buurmanboer Borsch kransen van madeliefjes te maken en lag daarna op mijn rug naar de overtrekkende wolken te kijken.

 3. Kollebloemen, nooit van gehoord. Betekent het iets?
  Plastic bloemen en planten zijn vervangen door bloemen van stof, ik weet niet welke stof. Best mooi maar duur..
  Klaprozen zijn vrolijk, hoe langer de grond braak ligt, hoe meer er opkomen.

  • ms

   Niet dat ik weet. Die heetten alleen maar zo. En blijkbaar worden ze in bepaalde dialecten nog zo genoemd.

 4. De bermen zijn nu overal zo mooi. Mét korenbloem die ik decennia niet meer gezien had. Maar om nu plastieken bloemen in huis te zetten, dat is voor mij een stap te ver.

 5. Geniet ervan. Bij mij komen ze er niet in – precies omdat mijn moeder er zo’n hekel aan had. Het omgekeerde van jouw moeder. Zo zie je maar dat moeders invloed blijft.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén