Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een hittegolf

Voilà, ze zijn allemaal blij, de roepers. We hebben een hittegolf. De eerste dit jaar. Dan raden ze aan om het rustig aan te doen, niet in de zon te gaan lopen, niet te actief te zijn. Ge moet uwen hof niet gaan omspitten, bij manier van spreken.

En als ze dat afraden, dan doen we dat niet. Wat doen we dan wel? Zo rustig zijnde?

Wel, ik heb alle dozen voor de rommelmarkt -die beneden staan- en alle dozen voor de boekenmarkt -die ook beneden staan- gecontroleerd en nagezien, compleet opnieuw gevuld met boeken die boven stonden, kwestie van niet altijd hetzelfde mee te nemen en heb een hele vracht voor één of andere kringwinkel over gehouden.

Dewelke? Dat weet ik nog niet. Ik doe niks binnen in eigen buurt. Ik wil mijn eigen spullen niet in de rekken zien staan. Het was al bizar genoeg dat ik die van mijn moeder -denkelijk- in Tienen tegen kwam.

Daar ben ik toch een groot deel van de dag mee bezig geweest, een mens moet iets doen om niet tegen het plafond te gaan hangen van errezze.

Een beetje kuisen was geen optie? Ah neen hé! Bij een hittegolf moeten we ons rustig houden.

Previous

Het onkruid

Next

In mijnen tijd …

15 Comments

 1. Ik moet wel lachen om al die raadgevingen waarmee ook onze kranten weer vol staan. Omdat het de laatste jaren wel vaker heet is staan er ieder jaar dezelfde stukjes in. Ik wou dat ze mij eens vroegen dit soort aanbevelingen te doen. De wereld zou er een stuk, eh, verwarder van worden. 🙂 Hoe deden we dat vroeger, toen we nog zelf moesten bedenken dat als we dorst hadden we moesten drinken? En dat een zware lichamelijke inspanning bij plus 45 Celsius misschien minder verstandig was? Het is een wonder dat zoveel van ons het gered hebben tot nu toe. Morgen weer een warme dag. Probeer voor de verandering eens erwtensoep in de volle zon!

  • ms

   En als je de kranten moet geloven hebben wij al ons hele leven alles verkeerd gedaan, van douchen tot spaghetti koken toe.

   Momenteel eet ik mijn erwten wel tussen mijn sla. 😉

 2. Goede morgen, het is inderdaad een wonder dat wij zonder die raadgevingen alles hebben overleefd. Tjonge wij reden zonder helm op onze fietsjes en later zelfs op onze brommer, we zaten zonder veiligheidsriemen in de auto en meer van die dingen waar we tegenwoordig niet meer aan zouden denken. . . . Kortom we mogen blij zijn dat we dat allemaal hebben overleefd

 3. Ik herinner me de zomer van 1976. Die was ook erg warm en die hebben we ook overleefd zonder al die wijze raadgevingen. .

  • ms

   Die van ’76, die hebben we ook overleefd, mét ne kleine van een paar maand oud. En geloof me, in die tijd was de kledij voor zo’n kleinekes nog niet zo veelzijdig en ons woonplaats was onder een plat dak.

   Ik heb een paar van de kleinste T-shirtjes gekocht die ik kon vinden en klein Zoneke met kinderwagen en al in de voorste plaats geînstalleerd.

   Zoon heeft daar geen nare gevolgen aan over gehouden.

 4. We gaan gewoon door op onze eigen manier, ik heb zelfs in de tuin gewerkt. Toegegeven, met veel pauzes in de schaduw. 😎
  Maar je weet het niet, misschien zijn er nog mensen die goede raad nodig hebben. Sommige hebben geen benul.

  • ms

   Maar aan sommigen kan je ook de goeie raad niet kwijt.

   Tijdig pauzeren en een friscoke eten, kan zeker geen kwaad. 😉

 5. Het komt op mij erg betuttelend over. En je mag nog nergens zwemmen ook, je tuin niet sproeien, geen badje vullen en je goed insmeren! 🫤

 6. Ik doe het rustig aan. Vandaag de hele dag op school. De leerlingen waren veel rustiger dan normaal. Heel makkelijk hoor…. Het gaat vanzelf op deze warme dagen…. al die voorschriften zijn zo overbodig en betuttelend. Alsof mensen dat niet weten of voelen.

 7. elsjeveth

  Nog even en er wordt een giro nummer voor ons arme hittegolf lijders geopend. Help Holland en
  België de zomer door. Wij zijn gevlucht en hebben heel lafhartig onze toevlucht gezocht in het koelere Zwitserland 🇨🇭

  • ms

   Wij versagen niet! We zijn zelfs net gaan wandelen. Okee, het was vóór de grote hitte. 22° zegt Runtastic. Dat is zowat mijn favoriete wandeltemperatuur.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén