Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De telefoonstoring

Vorig jaar, 17 maart om precies te zijn, liepen we in de Eifel te wandelen, als plots mijn telefoon tilt slaat, van toeten noch blazen weet en wij plompverloren naar vier mogelijke wegen staan te kijken, aangegeven op een houten wegwijzer. Er staan dan wel bordjes van de wandeling ook, maar die lijken me niet bepaald betrouwbaar.

We hebben dan maar de richting Sassen gekozen. Daar kenden we de weg. En we zijn het gemiste deel dan maar van de andere kant gaan bekijken.

Dit jaar willen we die wandeling nu wel eens goed gaan doen. Voor alle veiligheid bestudeer ik de kaart op voorhand en zie dat dat bordje toch niet zo verkeerd stond.

Op hetzelfde punt als vorig jaar aangekomen, is mijn telefoonscherm zwart. Compleet zwart. Wat een bizar toeval is me dat.

We volgen dus nu het bordje en zouden aan een weiher moeten uitkomen. Dat doen we niet. Ik haal er Lucs telefoon bij, die ik eerst nog een beetje moet instellen en googel de weiher. De telefoon zegt: “Je bent er”. Midden in het bos? En geen bordje? Ik heb dan maar Center Parcs’ adres ingegeven en we kwamen goed terecht.

Dan ga ik googelen en vind dit:


En dat, dat had ik ooit nog al gezien. Vorig jaar misschien?

Nu gaan we die wandeling een volgende keer wéér doen, opnieuw tot het goed zit. Want die weiher? Daar zijn we, volgens mijn Runtastic, net naast gelopen. Wellicht moesten we het kapot gereden spoor tussen de bomen genomen hebben.

En ik zal de vermoedelijke boosdoener goed in het snotje houden. Maar waarom laat die Lucs telefoon dan met rust?

Previous

Kleur in het veld

Next

Verborgen parels

19 Comments

 1. Vergeet Napels, je weet wat ze zeggen: eerst de Weiher zien en dan sterven. Eigenaardig inderdaad dat je telefoon precies daar op zwart gaat. Geheimzinnige krachten.

 2. Het lijkt of die toestellen soms een eigen wil hebben. Ik heb geen idee waarom dit daar gebeurt. Kwade geesten ?

  • ms

   Ik had een idee waarom, ik zocht het op, maar vind niks terug van anderen die daar ook problemen mee hebben. En weeral, waarom die van Luc dan niet?

   Ik krijg kriebels van de mogelijke uitleg. 😱😉

 3. Ook ik dacht aan vreemde gebeurtenissen, geheimzinnig inktzwart water dat weerspiegelt op een telefoon… 🤣
  Maar serieus, je raakt ervan in de war.

 4. Heel vreemd 🤔- ik zou het niet weten welke duistere krachten dat zijn. Daarom zijn ze ook duister natuurlijk.

  • ms

   Daarom wil ik die wandeling nu nóg eens maken.

   Ik heb al gegoogeld op trackers en/of spyware in een telefoon. Daarvoor moet je app per app bekijken. Maar hoe zou dat er in komen? En verder heb ik nooit problemen ondervonden.

   Maar sedert een bepaalde update, zo een twee jaar geleden, begon mijn batterij altijd sneller en sneller leeg te geraken, wat ook een teken kan zijn van een foute aanwezige.

   Wat dat met dat bepaald punt op die wandeling te maken heeft, is die precieze locatie waar het nu al twee keer fout ging.

 5. elsjeveth

  Wat n duistere krachten zijn daar aan t werk geweest vraag ik me af.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén