Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Plits, plets … alles nat

We zaten gisterenmiddag in de auto, onderweg naar huis. En ineens viel er zomaar water op de voorruit van de auto. Zomaar zonder aanleiding.

De voorbije week waren we zo ook al eens opgestaan en was de hele straat nat. De mensen zegden: “Het heeft geregend” en ergens in mijn geheugen ging een belletje rinkelen.

En nu serieus. We hebben nu dus twee keer regen gehad en wel van het soort dat als het goeie soort wordt aangeprezen: een gestadige regen zonder zondvloed die te erg is om in de grond te dringen.

Erger vind ik het dat wat regen ineens belangrijk genoeg is om het er over te hebben op het blog. Maar het is wel het enige nieuws waar ik het wíl over hebben, want voor de rest lees ik dingen die te absurd zijn om er woorden aan te verspillen.

Previous

Goe bezig

Next

Japans papier en een vouwbeen

21 Comments

 1. Dus jullie zijn niet weggespoeld? Ik las iets over code oranje en zelfs rood in zuid-Nederland en in België. Eerder zou ik daar een beetje om gegrinnikt hebben, maar na het filmpje van, geloof ik, vorig jaar van het extreem snel opkomende water in een straat in de buurt van Luik en het half weggevaagde Valkenburg doe ik dat niet meer. (Hoewel ik blijf vinden dat tegenwoordig ongeveer álles code-technisch met totale vernietiging wordt bedreigd) Hier in het noorden hadden we weinig regen. Toch is alles groen want er zit nog genoeg voorjaarsregen in de grond. Teveel alarm is denk ik niet goed voor het geheugen.

  • ms

   Vorig jaar ging het hier ook fout, nu gelukkig niet. Het regende wel de hele dag, maar het goot niet. Beter zo. Landen wacht nog steeds op erkenning voor dat van vorig jaar.

 2. Gisteren heb ik maar even een klein beetje water zien vallen bij mijn zoon in de tuin, net genoeg om de straat nat te maken, maar die bui was zo weer voorbij.

  • ms

   Dat hadden wij vorige week ergens, een paar druppels, maar nu was het wel een deugddoend regendagje.

 3. Hier gisteren de hele dag regen, zo van die malse regen die goed is voor de hof.

 4. Hier is er geen regen gevallen. Misschien de voorbije nacht maar toen sliep ik en weet van niets. Deze morgen was het nevelig maar die is vlug weg getrokken. Zo zie je maar welke verschillen wat weer betreft je kan hebben in dit kleine land.

  • ms

   De voorbije week was het een dag eens andersom. 😉

   Het kwam deze keer uit de richting Namen en ja dat ligt meer in onze lijn. 😁

 5. Hier regende het ook op de beste manier. Wel veel, aanhoudend. Al het groen ging eerbiedig rechtop staan en een paar bloemen kwamen er zelfs voor uit hun schulp.

 6. elsjeveth

  Hopelijk spoelt de regen alle andere onzin weg. Zou dat niet gemakkelijk zijn

 7. malse regen was het…

  en die was welgekomen

  groeten

 8. Hier heeft het maar even geregend, maar ik was die dag op school en daar kregen we de volle lading. Het is vaak heel plaatselijk.

  • ms

   Wij hadden dat vorige week, zo een natte straat na een nacht zonder dat we weet hadden van regen

   Maar deze hele dag regen mocht er ook wel zijn. We kwamen net op tijd thuis en het werd een rustig namiddagske binnen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén