Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Mijlpaal

Vandaag is het twintig jaar geleden dat ik het eerste bericht op mijn blog zette.

En al heb ik op sommige dagen wat last van een zeker laisser aller en het gevoel dat er niks belangrijks meer te vertellen valt, is en blijft het blog een uitlaatklep, soms zonder te vertellen wat er uit de klep gelaten moet worden. Je kan het dan ook af en toe een afleidingsmanoeuvre noemen.

Twintig jaar bloggen? Zou ik er nog twintig jaar bij geblogd krijgen? Hm … Twijfelachtig. Maar het mag.

Previous

Verandering van spijs

Next

Davidsfondsboeken

10 Comments

 1. Gefeliciteerd met je jubileum MS! Twintig jaar is niet niks. Ik heb al eens eerder mijn diepe bewondering geuit over de discipline van je dagelijkse blog. Bovendien valt er bijna altijd wel iets te lachen of om over na te denken.Twintig jaar erbij, waarom niet? Over twintig jaar ben ik… even rekenen…. honderdzesendertig. Dat moet lukken.

  • ms

   Het is geen discipline -ik moet mezelf niet dwingen- het is eerder een soort noodzaak (zou ik het zo noemen?)

   In de beginperiode stonden er geen logs op dagen dat we niet thuis waren. Er kon toen nog niks in de planning gezet worden. Op sommige dagen stonden er zelfs meerdere logs, het was dan ook een nogal donkere periode.

   Over twintig jaar ben ik nog -steeds- jong, mag ik hopen.

 2. Twintig jaar! WoW! Gefeliciteerd en blijven gaan met de wissewasjes. Ze zijn onmisbaar geworden. Groetjes uit the UK van een trouwe fan en lezer.

  • ms

   Dank je wel, en veel plezier aan de overzijde van Het Kanaal.

   Dat stond al veel langer op je verlanglijst. 👍

 3. Dat is een lange tijd om te bloggen. Ik heb zelf geen idee hoe lang ik bezig ben in ieder geval wel langer dan tien jaar. Ik ben bij ‘Punt’ met bloggen begonnen maar toen die stopte ben ik hier verder gegaan, dat is waarschijnlijk ook niet meer uit te zoeken. Nu moet ik toegeven dat ik niet iedere dag een nieuw log neerzet. Voor vandaag een fijne vrijdag gewenst.

  • ms

   Ik ben begonnen bij Skynet op 7 juli 2003. Op 1 april 2008 ben ik op WordPress over gestapt, maar ik heb wél het hele blog verhuisd. Er stond te veel in dat belang had om het zomaar weg te gooien.

   Nu kan je dat exporteren en importeren, ik heb het manueel gedaan, ik deed er twee jaar over. Maar daardoor heb ik wel enkele logs kunnen weggooien, meestal citaten die ooit belang hadden maar op dat moment niet meer.

   Ik zeg het liever met mijn eigen woorden.

 4. Gefeliciteerd. En nooit overgeslagen voor zover ik weet, hulde.
  Ga er alsjeblieft mee door, ik kijk er dagelijks naar uit.
  Ongeveer dezelfde tijd startte ik ook, paar keer overstappend, dan gooide ik alles weg. Via de waybackmachine kan je e.e.a. terughalen maar dat hoeft van mij niet.

  • ms

   In het begin heb ik dus wel een paar dagen zonder log, maar enkel als we weg waren en dat was toen niet zo vaak.

   Maar ik gooi het niet weg. Het meeste van de beginjaren zit nu wel achter een wachtwoord omdat de anonimiteit wel verdwijnt als je langer gaat bloggen.

   Soms kom ik er nog eentje tegen dat ik nog snel wil/ga beveiligen, maar eigenlijk kan het me geen lor schelen.

 5. Proficiat met het 20jaar bloggen. Op naar de volgende 20 jaar.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén