Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

En wie heeft dat gedaan? Wij!

Ik denk dat we het ondertussen wel allemaal al weten dat alles wat er fout loopt allemaal onze schuld is.

De uitstoot van onze auto’s is schadelijk voor het milieu. Dat weet ik ook. Maar ik kan niet buiten komen of er hangt daarboven wel een of andere die meer uitstoot dan ik-weet-niet-hoeveel auto’s. Nu ja. Vliegen doe ik niet. Had het de bedoeling geweest dat ik vloog, ik hadde vleugels gehad.

Maar nu zijn ze gaan berekenen hoeveel uitstoot we produceren bij het verzenden van e-mails1. Werkelijk, we helpen onze planeet naar de knoppen met ons gemail. Waarschijnlijk kunnen we beter opnieuw echte post sturen die dan met auto’s bezorgd wordt en zaken veertien dagen aanslepen vooraleer ze opgelost geraken.

Maar tussen al hun goede raad vind ik ook dat ik me moet uitschrijven van nieuwsbrieven die ik toch niet lees.

Weet je hoeveel uitstoot -door zuchten- ik daardoor produceer? Ik schrijf me nooit in voor nieuwsbrieven. En toch krijg ik ze. Soms staat er bij dat ze mijn adres via één van hun partners kregen. En wat dan nog? Is dat een gerechtvaardigde reden?

Ik schrijf me uit en schrijf me uit en schrijf me uit en zucht, zucht, zucht. Soms gooi ik zelfs een verwijt achter hun uitgeschreven hielen. Uit verdachte/valse e-mails schrijf ik me niet uit. Dat wordt ten stelligste afgeraden omdat je zo laat weten dat je wel degelijk bestaat … of zoiets.

Maar allee kom, er heeft toch weer iemand haar pree mee verdiend en ik houd er maar weer een log aan over.

____________________
1 Het Nieuwsblad

Previous

Af te vinken

Next

Wandelideeën zijn altijd welkom

13 Comments

 1. Aj, zelfs met mijn uitademen zorg ik voor CO2!
  Ja, ik probeer ook zo Duurzaam mogelijk te leven.
  Al lukt dat niet altijd even goed …

  Duurzame groet,

 2. Zo is het altijd wat met die CO2. Binnen een paar jaar spreken ze er niet meer over en praten ze over wat anders.

  • Mijn zorg en angst is dat de huidige KlimaatRamp een vroeg einde van ons menselijk bestaan gaat geven.

   Bezorgde groet,

  • ms

   Ken je de uitdrukking: “boter op het hoofd”? Dat is een ander iets verwijten maar zelf verder doen. Nu is er een artikel over het feit dat wij moeten opletten met e-mailen. Maar! Hoeveel uitstoot zit er in dat artikel schrijven, publiceren en de krant uitbrengen?

   Ik weet zo niet, diegenen die tegen een ander gaan vertellen wat ze moeten en niet mogen. Voor het ogenblik staat er genoeg in de gazetten over zulke mensen.

 3. Tja weet iemand ook waar de zure regen is gebleven of is die al opgelost. We kunnen niet stoppen met ademhalen dus alles is onze schuld wij hebben dus persoonlijk ook uitstoot niet alleen met auto’s .

  • ms

   Een paar jaar terug was het de fout van de koeien, die lieten te veel winden.

   Een mooie spreuk in deze is wel: “Doe wel en zie niet om”. Of: “Als ieder voor zijn eigen deurtje veegt, is de hele straat proper”.

 4. Ik vraag ook niet om die nieuwsbrieven – en ook ik blijf me maar uitschrijven.
  Hemeltergend.

 5. elsjeveth

  Allemaal de adem inhouden en brieven voortaan per luchtpost versturen.
  Dat zal de oplossing zijn.
  Zulke zever daar kan een mens alleen maar om lachen

  • ms

   “Zever in pakskes” zou mijn vader gezegd hebben. Maar er zijn er wel die voor dit soort artikels betaald worden.

   Voor sommigen is hun gazet evangelie. 😲

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén